η τρόικα στην Κουμουνδούρου.



Η επιστροφή και πάλι των παλιών γνωστών αλλά και νέων προσώπων στην Αθήνα, δίνει ιδιαίτερη χαρά στον Αλέξη Τσίπρα γιατί η δικαίωσή του είναι πλέον γεγονός.

Τώρα θα έρθει νέος Τόμσεν με την παρέα του, αλλά η τρόικα δεν θα πηγαίνει ΜΟΝΟ στα υπουργεία αλλά θα μπορεί να πηγαίνει παντού ακόμα και να επισκέπτεται, τους συντρόφους απευθείας στην Κουμουνδούρου.

Μετά λοιπόν από τις πεντάμηνες σκληρές διαπραγματεύσεις ο Αλέξης κατάφερε επιτέλους να πείσει τον Φίλη, τον Σταθάκη και τον Δραγασάκη να δεχτούν την τρόικα στην Κουμουνδούρου.


Η ενέργεια αυτή κλονίζει την συνεργασία Τσίπρα - Μεϊμαράκη γιατί ο δεύτερος αρνήθηκε να εγκατασταθεί κλιμάκιο της τρόικας και στη Συγγρού, ενέργεια που ,παράλληλα, τον έφερε και σε πλήρη ρήξη με τον μνημονιολόγο του κόμματος κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο  κ. Γεωργιάδης βλέπει ότι απειλείται ευθέως από τον κ. Κατρούγκαλο και σκέφτεται να αξιοποιήσει την πρόταση Τσίπρα να χριστεί επίτιμος μνημονιολόγος της Ελλάδας.  

Οι αλλαγές στο τροικανικό σχήμα θα είναι, εκτός από τον Ινδό, Ρίσι Γκογιάλ και τον Ιρλανδό, Ντέκλαν Κοστέλο, (που διαδέχτηκαν τον Πόουλ Τόμσεν και τον Ματίας Μορς αντίστοιχα) θα είναι ο Γερμανός, Ράσμους Ρέφερ (από τα εξέχοντα κοράκια του συστήματος).

Αρχικά τα τεχνικά κλιμάκια αναμένονται να καταφτάσουν στο Γενικό Λογιστήριο, για μία πρώτη επισκόπηση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία, μετά τη γενική καταστροφή από το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα  κάνουν και την εμφάνισή τους οι νέοι εκπρόσωποι από κάθε θεσμό. Οι διαπιστώσεις τους θα οδηγήσουν στο νέο τριετές Πρόγραμμα και τα μέτρα που θα το συνοδεύουν.


Οι επικεφαλής των ελεγκτών έχουν πάνω από χρόνο να έρθουν στη χώρα μας, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μεταφέρει τις συναντήσεις της μαζί τους στο Παρίσι, ενώ και η νέα κυβέρνηση προσπαθεί μέχρι την ύστατη στιγμή να τους κρατήσει μακριά από την Αθήνα, στις Βρυξέλες και στο Brussels Group. Και αν το δέχονταν πάντως οι δανειστές, η εμπειρία από πέρυσι το καλοκαίρι και μετά δείχνει ότι καμία συμφωνία δεν έκλεισε ποτέ με την Τρόικα, αν δεν γίνουν και οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα.


διαλέξτε που θέλετε να καθίσετε λέει ο Βενιζέλος.



Δημοσίευση σχολίου