«ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ»

Δεξιοί και αριστεροί , βαθυστόχαστοι και μη σκούζουν ολομερείς λέγοντας «ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ»

Είχαμε τον δεξιό φόβο, τώρα μας ήρθε και ο αριστερός και μάλιστα αυτός ήρθε και με δημοψήφισμα.

Επειδή λοιπόν τους φοβίσαμε γιατί γράψαμε εις τας σόλας των υποδημάτων μας τον φόβο τους,  ο σύντροφος Αλέξης ανέλαβε τον ρόλο της «πειθούς» και έτσι αφού μας «μετάφρασε» μας είπε : Το ΟΧΙ σας σήμαινε ένα μεγάλο ΝΑΙ γιατί γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι δεν παράγετε τίποτε και αν φύγουμε θα πεινάσετε.

Με το «θα πεινάσεις» ο σύντροφος ανέλαβε να παίξει και αυτός το ρόλο του σωτήρα.

ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ.

H μελέτη της Πανελλήνιας Συνοµοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών καταρρίπτει το μύθο της Ελλάδας που "δεν παράγει τίποτα".

Σύμφωνα με την έκθεση της, του 2012 για το 2011, η αυτάρκεια της χώρας ανέρχεται στο πολύ υψηλό 91,5% παρά την οικονομική αστάθεια ενώ σε τουλάχιστον πέντε βασικά είδη, η χωρα μπορεί να θρέψει το 100% του πληθυσμού (µήλα, κρασί, τοµάτες, αιγοπρόβειο γάλα, αιγοπρόβειο κρέας) και υπερκαλύπτει τις ανάγκες της σε άλλα 17 (ελαιόλαδο, γιαούρτι, φέτα, ρύζι, , σιτάρι, καρπούζια, πορτοκάλια, ψάρια και άλλα).

«Ψωμί κι ελιά» λέγανε τότε. Από ελιές άλλο τίποτα, παράγουμε…..δέκα(10) φορές περισσότερες ελιές απ΄όσες καταναλώνουμε (ποσοστό αυτάρκεια 996,4%). Λάδι για να βουτάμε το ψωμί μας επίσης θα έχουμε, αφού η παραγωγή καλύπτει το 139,5% της κατανάλωσης – μιλάμε για γνήσιο ελαιόλαδο, φυσικά. 

Η «Ψωροκώσταινα» ήταν επίσης η Ελλάδα των οσπρίων. Αυτό καλύτερα να το ξεχάσουμε, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια. Η ελληνική παραγωγή οσπρίων καλύπτει μόλις το 54,4% της κατανάλωσης σε φασόλια, το 32,8% στις φακές και το 46,9% στα ρεβίθια. Στο ρύζι πάντως έχουμε υπερεπάρκεια  (171,4). Με τις πατάτες όμως θα δυσκολευτούμε λιγάκι. Η παραγωγή τους ανέρχεται μόλις στο 82,3% της κατανάλωσης. 

Στα υπόλοιπα οπωροκηπευτικά πάμε καλά: 113,9% στα αγγούρια και 104,3% στις ντομάτες, αλλά και 111,7% επάρκεια και στη βιομηχανική ντομάτα. Άλλωστε σε όλα αυτά τα προϊόντα μπορούμε σε μερικούς μήνες, το πολύ σε ένα χρόνο, να αυξήσουμε θεαματικά την παραγωγή τους. -
" Μπορούµε να πάµε σε υπεραυτάρκεια, να παράξουµε νέο πλούτο, να στηρίξουµε τη χώρα" είχε δηλώσει εμφατικά ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραµίχας.


 

Δημοσίευση σχολίου