Yπογράφτηκε με τη ΔΕΗ ΑΕ σύμβαση για τη δωρεάν παροχή και επανασύνδεση ρεύματος στους δικαιούχους του προγράμματος του ν.4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 


Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι: «Σήμερα υπογράφηκε με τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ η σύμβαση, η οποία υλοποιεί το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης μας, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και πιο συγκεκριμένα το άρθρο 1 που αφορά στη δωρεάν επανασύνδεση κομμένου ηλεκτρικού ρεύματος και τη δωρεάν παροχή 1200 kwh ανά τετράμηνο. Η συγκεκριμένη παροχή αφορά σε 89.228 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 212.216 άτομα».

Δέκα ημέρες μετά την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους, ο αριθμός των αιτήσεων έχει φτάσει τις 26.962, εκ των οποίων οι 10.994 υποβλήθηκαν ιδιωτικά, ενώ οι 15.968 υποβλήθηκαν από τους Εταίρους. Επισημαίνεται ότι οι 26.962 αιτήσεις αντιστοιχούν σε 61.351 άτομα. Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την καταβολή αιτήσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η 5η Αυγούστου 2015.
Τη διεύρυνση των δικαιούχων της Κάρτας Αλληλεγγύης -η οποία έχει ήδη ενεργοποιηθεί για 146.000 οικογένειες- θα επιδιώξει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
 «Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους εταίρους ότι αντί να χρηματοδοτούν σακούλες προϊόντων, καλά θα ήταν να χρηματοδοτήσουν τις κάρτες, ώστε να διευρύνουμε τις οικογένειες που μπορούν να πάρουν την κάρτα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου. Σημείωσε, μάλιστα, ότι πρόκειται για ένα από τα αντισταθμιστικά μέτρα, τα οποία θα επιχειρήσει να συζητήσει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση με τους εταίρους. Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, έχουν ισχύ εννέα μηνών, και η κ. Φωτίου τονίζει ότι στόχος είναι τα μέτρα αυτά να ανανεωθούν και να επεκταθούν. Για την κάρτα μετακίνησης διευκρίνισε ότι γίνεται προσπάθεια, ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει διευθετηθεί.

 

Δημοσίευση σχολίου