χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης του Τσίπρα.


Αυτή την ώρα δίνει συνέντευξη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον ραδιοφωνικό σταθμό "στο κόκκινο" και από την συνέντευξη βγαίνουν πολλά συμπεράσματα.
Μερικά χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης του Τσίπρα.
...Λέμε ότι το μνημόνιο είναι λάθος συνταγή και εμείς θα δώσουμε αγώνα για να το ανατρέψουμε.
...Για να φύγουμε από το πρόβλημα πρέπει να δημιουργήσουμε αλληλεγγύη με τούς άλλους λαούς.
...Είμαστε αναγκασμένοι να δούμε την πραγματικότητα και είναι αδύνατον η χώρα να γίνει παραγωγική από τη μία μέρα στην άλλη.
Τονίζοντας την ανάγκη να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη έφερε σαν παράδειγμα την Σερβία, την Αλβανία που είναι εκτός ευρωζώνης και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών τους δεν είναι καλύτερο από των Ελλήνων.
...Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι συνωμοτούσε και δεν διαπραγματευόταν.
...Ανέφερε ότι είναι ευθύνη της αριστεράς να κυβερνήσει και να προωθήσει το πρόγραμμα που πιστεύει.
Συνεχίζοντας είπε ότι αν καταλήξουμε εμείς οι σοφοί της αριστεράς ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τα πράγματα καλύτερα από την θέση της αντιπολίτευσης τότε ο κόσμος δεν θα μας εμπιστευτεί.
Στο ερώτημα εάν είναι αντιφατικά αυτά που συμβαίνουν στην κυβέρνηση σχετικά με τα μνημόνια είπε ότι είναι υποχρεωμένος να υλοποιήσει το πρόγραμμα, αλλά η διαφορά είναι ότι εμείς δεν μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι είμαστε ιδιοκτήτες του προγράμματος .
Είμαστε μια κυβέρνηση της αριστεράς που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμα αλλά ταυτόχρονα θα προσπαθεί να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες και ταυτόχρονα θα δίνει τους αγώνες στην κοινωνία για διεκδικήσεις.
Η μάχη είναι διαρκής αλλά θα δίνουμε αγώνα για να επανέλθουμε και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας.
Στο ερώτημα ποιά θα ήταν μία καλή συμφωνία απάντησε ότι μια καλή συμφωνία θα ήταν αυτή που θα μας έδινε δυνατότητα να εξασφαλίσουμε μεσοπρόθεσμες ανάγκες της χώρας, αλλά παράλληλα να υπήρχε διαβεβαίωση για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.
Και συνέχισε λέγοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα της διαπλοκής δεν βρίσκεται στο εξωτερικό αλλά εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να νικήσουμε την ντόπια ολιγαρχία η οποία συνεχίζει να ελέγχει τον κρατικό μηχανισμό.
Για τις Σκουριές ανέφερε ότι η επιχείρηση διαμαρτύρεται και ζητάει να πάρει άδεια για να προχωρήσει σε επιτόπια διεργασία διαχωρισμού των υλικών των εξορύξεων και αυτό αποτελεί πρόβλημα, αλλά σε αυτόν τον αγώνα η μάχη συνεχίζεται γιατί η άλλη πλευρά βάζει προμετωπίδα τους εργαζόμενους.
Η λύση θα είναι στα πλαίσια της κοινωνικής δικαιοσύνης που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους.
Σχετικά με την διαφορετικότητα των απόψεων μέσα στο κόμμα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι υπέρ ελεύθερης έκφρασης των απόψεων αλλά η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και κατ' επέκταση πρέπει οι διαφωνίες να μην μεταφέρονται στην κυβέρνηση.
Παραείναι σουρεαλισμός να λες ότι στηρίζω την κυβέρνηση αλλά καταψηφίζω τα νομοσχέδια.
Με εκπλήσσει η στάση ορισμένων συντρόφων με τους οποίους καθόμασταν στο ίδιο τραπέζι και είχαμε τις ίδιες αγωνίες πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Οι ίδιοι άνθρωποι μετά την επίτευξη συμφωνίας γύρισαν και είπαν ότι αφού επετεύχθη συμφωνία, εμείς κρατάμε το λάβαρο της ιδεολογικής καθαρότητας.
Ο πρωθυπουργός υπαινίχτηκε ότι κάποιοι είχαν προαποφασίσει τη ρήξη κατηγορώντας με αυτόν τον τρόπο όλους όσους ασκούν αντιπολίτευση σε αυτό το τέρας που έφερε ως συμφωνία.
Θα ήμουν ο τελευταίος που θα ήθελα εκλογές είπε ο Τσίπρας, εάν είχα εξασφαλισμένη την πλειοψηφία και με αυτό τον τρόπο άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.


Δημοσίευση σχολίου