Τελικά δεν ξέρω να φταίει ποιό πολύ ο τρόπος που έγινε το ντιμπειτ η αυτά που έλεγαν οι αρχηγοί, αλλά το βέβαιο είναι ότι ήθελε μεγάλη υπομονή για να τους παρακολουθήσει κάποιος.


Κάτι καινούργιο δεν προέκυψε καθώς πέντε κόμματα έχουν ακριβώς την ίδια πολιτική οπότε οι αρχηγοί τους μιλούσαν για να μιλάνε και σε πολλές περιπτώσεις ήταν εμφανές ότι δεν πίστευαν αυτά που έλεγαν.
Ιδιαίτερη πλάκα είχαν οι Τσίπρας-Μεϊμαράκης οι οποίοι διάβασαν και ψήφισαν το ίδιο μνημόνιο αλλά το ερμήνευαν διαφορετικά. Κάτι που ανάγκασε τον Μεϊμαράκη να δώσει το κείμενο στον Τσίπρα και μάλιστα ...μεταφρασμένο στα Ελληνικά!!!
Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ έκαμναν αστειάκια.
Στο όλο σκηνικό προσπάθησαν να σταθούν όρθιοι ο Λαφαζάνης με τον Κουτσούμπα αλλά ήταν εμφανές ότι ο τρόπος και ο χρόνος που είχαν δεν επέτρεπε σοβαρή αντιπαράθεση.
Από τους δημοσιογράφους μπερδεύτηκε με τα χαρτιά της η Σία ενώ η γριά Τρέμη προσπάθησε να ξεχωρίσει προκαλώντας τον Τσίπρα στο θέμα του φόρου των καναλιών.
Κερδισμένοι της αναμέτρησης κατά την ταπεινή μας γνώμη ο Λαφαζάνης και ο Κουτσούμπας ενώ θα είχε φύγει προς τα θετικά ο Θεοδωράκης εάν δεν του το χάλαγε ο Λαφαζάνης.
Συγκεκριμένα στο τέλος του ντιμπέιτ ο Θεοδωράκης πέταξε το σύνθημα. Μετά το πρώτη φορά αριστερά είναι η ώρα του πρώτη φορά σοβαρά είπε ο Θεοδωράκης και ομολογουμένως ήταν καλό για σύνθημα αλλά του ήρθε πληρωμένη απάντησε από τον Λαφαζάνη ο οποίος πήρε τον λόγο λέγοντας ότι αν εννοούμε σοβαρά τα μνημόνια τότε δεν είναι πρώτη φορά σοβαρά αλλά τρίτη καθώς το τρίτο μνημόνιο είναι πλέον νόμος του κράτους.
Τέλος αξίζει να σταθούμε στην κόντρα Μεϊμαράκη - Καμμένου η οποία "έστειλε αδιάβαστη" την συμφωνία για τον τρόπο διεξαγωγής του ντιμπέιτ καθώς οι μάχες μεταφέρθηκαν σε προσωπικό επίπεδο με τον Καμμένο να αποκαλεί τον Μεϊμαράκη "κλέφτη" θυμίζοντας όσα του καταμαρτυρούσαν Βορίδης και Άδωνις σαν βουλευτές του Καρατζαφέρη.  

  

Δημοσίευση σχολίου