Η σαφής στήριξη της Μόσχας προς τη Συρία και το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ εκφράστηκε και από τον αρχηγό του ρωσικού Γενικού Επιτελείου στρατηγό Valery Gerasimov, ο οποίος σε δηλώσεις τόνισε πώς θα σταλούν στη Συρία ακόμη και βαλλιστικοί πύραυλοι προκειμένου να προστατευθεί η σύμμαχος-χώρα απέναντι στα σχέδια των ΗΠΑ και της  Τουρκίας.


«Από το 2011, οι ΗΠΑ προσπαθούν να ανατρέψουν τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Συρίας κατασκευάζοντας ψεύτικες ιστορίες για να αμαυρώσουν την κυβέρνηση και επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή», δήλωσε στο RIA Novosti ο στρατηγός Gerasimov, σημειώνοντας πώς η κατάσταση αυτή έχει αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες αθώους Σύρους νεκρούς ή εκτοπισμένους.

Ο Ρώσος στρατηγός, αφού κατηγόρησε τις ΗΠΑ για τα παιχνίδια που παίζουν στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Συρία, άστραψε και βρόντηξε κατά της Τουρκίας και το «βρώμικο» ρόλο που παίζει τα τελευταία χρόνια εξοπλίζοντας τους τζιχαντιστές για να πολεμίσουν το Συριακό Στρατό και να ανατραπεί ο Άσαντ.


«Εδώ στη Μόσχα πιστεύουμε πώς ο Ρ.Τ. Ερντογάν δεν είναι παρά ένας μεγαλομανής δεσπότης που ονειρεύεται να αποκαταστήσει τη σάπια Οθωμανική Αυτοκρατορία, μέσω της υποταγής των γειτονικών χωρών στη Τουρκία», τόνισε ο Valery Gerasimov αλλά όπως πρόσθεσε αυτό δεν θα του περάσει όσο θίγονται και τα συμφέροντα της Ρωσίας.

«Δεδομένου ότι αυτό αφορά και τη Ρωσική Ομοσπονδία (εννοώντας την υπόθεση της Συρίας), όσο περισσότερο στηρίζει ο Ερντογάν τους μισθοφόρους της αλ-Κάιντα και τους τζιχαντιστές, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η πτώση του», κατέληξε ο Ρώσος στρατηγός θυμίζοντας πώς η Μόσχα ποτέ δεν πρόδωσε τους παραδοσιακούς συμμάχους της.

Επιβεβαίωσε επίσης πώς εντολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν είναι να σταλούν στη Συρία στρατιωτικές δυνάμεις και μάλιστα επίλεκτες, όπως και βαριά οπλικά συστήματα, τα οποία μπορούν «να εξολοθρεύσουν τους τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία». Την αποστολή δυνάμεων έχει επιβεβαιώσει και το ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών.


Άλλωστε, αυτό έχει φανεί από τις φωτογραφίες και τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει το «pronews.gr» με Ρωσικές δυνάμεις να μεταφέρονται και να αποβιβάζονται στη Συρία, όπου επρόκειτο να δημιουργηθεί και μία μεγάλη ρωσική στρατιωτική βάση. 

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου μάλιστα φέρεται να είπε πώς είναι πιθανό η Ρωσία να στείλει και βαλλιστικούς πυραύλους στη Συρία με στόχευση στην Τουρκία και τα σχέδια του Ερντογάν για να καταστήσει προφανώς ακόμη πιο σαφή και αποτελεσματική την παρουσία της, αλλά και το μήνυμα στήριξης της στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.


Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πώς η Ρωσία πηγαίνει στη Συρία για να μείνει με ότι αυτό συνεπάγεται. Γεγονός είναι πως οι κινήσεις της έχουν προκαλέσει πανικό στη Δύση, αλλά και στην Τουρκία που τα βρίσκει πλέον… μπαστούνια.  
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου