Είναι η πρώτη φορά που γίνονται εκλογές με τα Τρακτέρ στους δρόμους της Βόρειας Ελλάδας ενώ σε στάση αναμονής είναι οι Θεσσαλοί αγρότες.


Τα μνημονιακά κόμματα γνωρίζοντας ότι στην χειρότερη περίπτωση θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση όλα μαζί, είναι αποφασισμένα να συγκρουστούν με τους πάντες για να δείξουν ότι ο λαός δεν έχει καμία δύναμη για να τους εμποδίσει.
Η μάχη με τους αγρότες δεν τους φοβίζει γιατί ξέρουν ότι με  οποιοδήποτε τρόπο θα είναι εξουσία.
Τώρα η ποτέ είναι η λογική που επικρατεί στα "πέντε κόμματα μία πολιτική" αδιαφορώντας για το έγκλημα που επιτελούν σε βάρος του πρωτογενούς τομέα, τον οποίο έτσι κι αλλιώς, έλαβαν εντολή να τον τελειώσουν.
Οι αγρότες απειλούν ότι θα κάνουν εκλογές στο δρόμο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βαριά φορολογία και το άδικο ασφαλιστικό, όπως λένε, που έρχεται για τον κλάδο τους με το τρίτο Μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Τα πρώτα τρακτέρ έκαναν ήδη την εμφάνισή τους σε αρκετές περιοχές - Δράμα, Καβάλα, Κοζάνη, Πιερία, Σέρρες, Ροδόπη, Εβρο, Θεσπρωτία.

Την πρωτοβουλία των κινητοποιήσεων έχει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, τα μέλη της οποίας είχαν πρωτοστατήσει στο παρελθόν σε διαμαρτυρίες και αποκλεισμούς δρόμων ως Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης Αγροτών Ελλάδας και είχαν γίνει γνωστοί ως «νέοι, ανεξάρτητοι αγρότες», που μάλιστα ήταν σε... κόντρα με τους Θεσσαλούς, όπως γράφει το Έθνος.

Η πιο δυναμική κινητοποίηση μέχρι στιγμής έγινε στους Κήπους όπου σημειώθηκε και ένταση με αστυνομικές δυνάμεις όταν αγρότες επιχείρησαν να αποκλείσουν την πρόσβαση στο τοπικό τελωνείο.

Οι αγρότες προειδοποιούν ότι καθημερινά θα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους προγραμματίζοντας την κορύφωσή τους την Κυριακή, ανήμερα των εκλογών σε εκλογικά κέντρα και μεθοριακούς σταθμούς.


Αυτό που ανησυχεί τον αγροτικό κόσμο είναι το γεγονός ότι για αμέσως μετά τις εκλογές δρομολογήθηκε η αποστολή νέων εκαθαρριστικών για τον φόρο του 2014 σε εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου καθώς η αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες από το 27,5% στο 55% έχει ψηφιστεί ήδη και τώρα έρχεται η ώρα της εφαρμογής. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για έναν αγρότη στον οποίο με την αρχική του φετινή δήλωση είχε βεβαιωθεί προκαταβολή φόρου 500 ευρώ, με τη νέα εκκαθάριση η προκαταβολή θα διπλασιαστεί στα 1.000 ευρώ.

Τα σχετικά e-mail από το Taxisnet κατά πληροφορίες αναμένονται στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Δημοσίευση σχολίου