Σήμερα το βράδυ στις 21.00 στο στούντιο της ΕΡΤ θα διεξαχθεί ο αγώνας του τίποτε εναντίον του τίποτε.

Κάτι σαν Κράμερ εναντίον Κράμερ αφού τα πέντε κόμματα που θα κάθονται στο τραπέζι εκφράζουν ακριβώς την ίδια πολιτική και μόνο η Λαϊκή Ενότητα και το ΚΚΕ έχουν να πουν κάτι διαφορετικό.



Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη θα καθίσουν οι επτά αρχηγοί, δηλαδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γενηματά.
Τελευταία τηλεμαχία έγινε το 2009 και έκτοτε ποτέ δεν βρέθηκαν στο τραπέζι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί.
Ορατός σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα θα είναι ο Πάνος Καμμένος και αόρατοι οι Μεϊμαράκης, Θεοδωράκης και Φώφη ενώ πονοκέφαλο προκαλεί στον Τσίπρα, κύρια ο Λαφαζάνης καθόσον η αντιπαράθεση με τον Κουτσούμπα δεν προβληματίζει τον Τσίπρα λόγω του ότι ο γραμματέας του ΚΚΕ θα επαναλάβει τις γνωστές προ πολλού θέσεις του ΚΚΕ.
Η τριάδα Μεϊμαράκη-Θεοδωράκη-Φώφη θα κάτσει στο τραπέζι ως "νικητής" αφου οι πολιτικές τους δικαιώθηκαν και ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε μνημονιακός.
Στο σημερινό ντιμπέιτ κανένας δεν θα ρωτήσει κανέναν ποιος τελικά είχε δίκιο, Ο Καραμανλής η ο Παπανδρέου;
Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί γιατί, όπως όλοι θυμούνται, ο Παπανδρέου μας οδήγησε στα μνημόνια γιατί είπε ότι ο Καραμανλής μας έλεγε ψέματα και το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν ήταν 4% αλλά 14%.
Κάποιος κάποτε πρέπει να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα και θυμίζουμε ότι ο Πάνος Καμένος που σήμερα θα ποιεί την νήσσαν, απεχώρησε από την ΝΔ και κήρυξε ανένδοτο, ακριβώς εξαιτίας της κολοτούμπας που έγινε στον κεντροδεξιό χώρο και "όλα θάφτηκαν"
Ο Λαφαζάνης δεν θα έχει κανέναν αντίπαλο πέραν του ΚΚΕ, από το οποίο φαίνεται ότι θα δεχτεί την μεγαλύτερη επίθεση καθώς ο Κουτσούμπας θα θέλει να περιχαρακώσει τον χώρο του.
Ενδιαφέρον θα είχε η παρουσία του Μιχαλολιάκου αλλά κάτι τέτοιο δεν θα το θέλουν τα άλλα κόμματα και κυρίως η ΝΔ γιατί η Χρυσή Αυγή αλιεύει τις ψήφους των φασιστών που έχουν μέσα στα κόμματά τους.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι Τι σημερινό ντιμπέιτ θα είναι διαφορετικό από τις αναμετρήσεις πολιτικών αρχηγών που είχαν διεξαχθεί μέχρι σήμερα. Κι αυτό διότι η  συμφωνία της άτυπης Διακομματικής Επιτροπής, περιλαμβάνει για πρώτη φορά την δυνατότητα των πολιτικών αρχηγών να απευθύνουν ο ένας στον άλλον ερώτηση καθώς και να απαντήσουν σε ερώτηση που προηγουμένως τους έχει υποβληθεί.
Υπάρχουν οι εξής Θεματικοί κύκλοι συζήτησης: 
1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική - 'Αμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του καθε δημοσιογράφου
6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.
Χρόνος τοποθέτησης: Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30''. Η απάντηση διαρκεί έως 1.30 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15''και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30''.
Στον 6ο διπλό κύκλο των αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του 1.30 λεπτό ανά γύρο
Σειρά δημοσιογράφων - καναλιών: Η σειρά τοποθέτησης των δημοσιογράφων στο πάνελ, καθορίζεται από τους ίδιους.
Σειρά αρχηγών: Με την κοινοβουλευτική δύναμη.
Οι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν 
Τον συντονισμό θα έχει ο κεντρικός παρουσιαστής της ΕΡΤ Πάνος Χαρίτος.
Mega: Όλγα Τρέμη ή Γιάννης Πρετεντέρης
 
ΑΝΤ1: Μαρία Χούκλη
 
Star: Μάρα Ζαχαρέα
 
Alpha: Αντώνης Σρόιτερ
 
ΣΚΑΪ: Σία Κοσιώνη
 
E TV: Μάκης Γιομπαζολιάς
   



   

Δημοσίευση σχολίου