Την επόμενη μέρα της κάλπης ξεκινάει η εφαρμογή του γερμανικού προγράμματος και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Τώρα μπορείτε να λέτε ότι θέλετε, εμένα δεν με νοιάζει διαμήνυσε η Μέρκελ σε Τσίπρα, Μεϊμαράκη αλλά ετοιμάστε την επόμενη μέρα.
Τσίπρας και Μεϊμαράκης ξεκίνησαν τα μετεκλογικά πλάνα συνεργασίας. (Θεοδωράκη, Καμμένο και Φώφη δεν τους λογαριάζουν γιατί αυτοί είναι σαν την coca cola, πάνε με όλα.)


Το πρόβλημά τους δεν είναι να καθορίσουν κάποιο πρόγραμμα γιατί αυτό είναι δεδομένο και ακούει στο όνομα ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ούτε βέβαια προβληματίζονται για το ποιος θα είναι πρωθυπουργός, γιατί, όπως αποκαλύπτει η Real News, ο πρωθυπουργός ορίστηκε και είναι ο Ολλανδός κομισάριος Μάαρτεν Φερβέι, που θα τεθεί επικεφαλής της Task Force στην Αθήνα και θα δίνει απευθείας εντολές στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Ο μόνος τους προβληματισμός είναι πως θα δικαιολογήσουν αυτό που θα κάνουν, σε περίπτωση που τα κουκιά δεν βγουν και αναγκαστούν να συνεργαστούν ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ.
Αυτός ο προβληματισμός αναπτύσσεται, όχι γιατί έχουν πρόβλημα για τα ψέματα που λένε, όπως για παράδειγμα ο Τσίπρας που  φωνάζει ότι δεν συνεργάζεται με την ΝΔ, αλλά γιατί αν αναγκαστούν να συνεργαστούν τώρα, δεν θα έχουν εφεδρείες για το μέλλον.
Δηλαδή μετά την συμπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ τα ψέματα και οι εφεδρείες τελειώνουν.
Ο Μεϊμαράκης είναι καθησυχαστικός λέγοντας στον Τσίπρα να χάσει και να αναλάβει το βάρος η ΝΔ.

Όμως ο Τσίπρας, παρά του ότι ακόμα και το κόμμα του διέλυσε για να χάσει, παραμένει ανήσυχος φοβούμενος ότι Καρμανλής και Σαμαράς δεν θα επιτρέψουν στον Μεϊμαράκη να κερδίσει, γιατί θα είναι σαν να κερδίζει σύσσωμο το Μηστοτακέϊκο.  

Δημοσίευση σχολίου