Σε συνέντευξή του ο Γιάννης Δραγασάκης στον realfm 97.8. δίνει το νέο στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ η ΣΥΡΙΖΑ plus, κατά τον Γιάννη Δραγασάκη δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν του.

Κάτι ήξερε παραπάνω όταν έριξε το σύνθημα "Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΝΕΣ"
«Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλαιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην μνημονιακή εποχή.
Στην ίδια συνέντευξη τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ισχυρής και συμπαγούς πλειοψηφίας για να μπορέσει να επιβάλει δια της βίας και του τρόμου τους νόμους των τοκογλύφων και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από ισχυρές συμμαχίες είπε ο Δραγασάκης, ξεκαθαρίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν έχει καμία σημασία εάν η συμμαχία θα γίνει με την ΝΔ η το διάβολο, αρκεί το μνημόνιο να πορεύεται ατάραχο.
Αφού υποστήριξε ότι πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία νέες εκλογές, ο αντιπρόεδρος της παραιτηθείσας κυβέρνησης δήλωσε ότι η επόμενη κυβέρνηση «πρέπει να έχει μια ισχυρή και συμπαγή πλειοψηφία…
Αν εμφανιστούν στην Ελλάδα και άλλα κόμματα τα οποία να συμμερίζονται αυτή την κατεύθυνση- δεν μιλάω για ταυτότητα απόψεων- σίγουρα θα έβλεπα κυβερνήσεις συνεργασίας».
Αποκορύφωμα όλων, εξέφρασε την ανησυχία του μην τυχόν και τεθεί υπό αμφισβήτηση το αδίκως «δαιμονοποιημένο» μνημόνιο που συνομολόγησε η παραιτηθείσα κυβέρνηση. «Εκείνο που με ανησυχεί είναι να μην προκύψει μία κατάσταση κατά την οποία θα αρχίσουμε ξανά την εσωτερική διαπραγμάτευση αυτού που διαπραγματευτήκαμε (με τους «εταίρους») αυτόν τον καιρό».
Με αυτό τον τρόπο ο Γιάννης Δραγασάκης υποβάλλει, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, διαπιστευτήρια για πρωθυπουργός μιας αυριανής οικουμενικής κυβέρνησης, αξίωμα για το οποίο τον είχε προτείνει ο κ. Μεϊμαράκης.
Θυμίζουμε ότι σε άρθρο μας με τίτλο «Οι μισθοφόροι του Χότζα» γράφαμε:
“Αυτό το σύστημα για να υπάρχει πρέπει να προσέχει να μην 
"καίγονται" τα παράσιτα κι έτσι να μην απορήσουμε αν κάποια στιγμή ο Τσίπρας, γνωστός γόνος χουντικών 
σκευασμάτων, παραχωρήσει τη θέση του πρωθυπουργού στον Δραγασάκη, ούτε αν ο Μειμαράκης, που οι πρόγονοί του 
αγκάλιαζαν με τρυφερότητα την κυβέρνηση 
Τσολάκογλου, στήσει τον
Στουρνάρα ως πρωθυπουργό, με το άλλοθι ότι οι τεχνοκράτες
πρέπει να ορθοποδήσουν αυτόν τον τόπο.

Όταν αυτά συμβούν να ξέρετε ότι ήρθε η εποχή τρόμου να βάλλει κι άλλες σφραγίδες”.

Δημοσίευση σχολίου