Μετά τις εξηγήσεις που ζήτησε η Μόσχα το Λονδίνο δηλώνει ότι είναι ανακρίβειες τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στα Βρετανικά μέσα ενημέρωσης βάση των οποίων στα βρετανικά μαχητικά δόθηκε εντολή κατάρριψης ρώσικων αεροσκαφών σε περίπτωση που υπάρξει κίνδυνος για τους Βρετανούς πιλότους.


  Μετά το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής ταμπλόιντ Daily Star Sunday που εμφάνιζε το Λονδίνο να έχει δώσει το «πράσινο φως» στους πιλότους της RAF να εμπλέκονται σε αερομαχίες με τα ρωσικά μαχητικά στο Ιράκη Μόσχα ζήτησε εξηγήσεις και το Foreign Office διέψευσε το δημοσίευμα.
Αυτό που όλοι οι εμπλεκόμενοι, από την πλευρά του ΝΑΤΟ, γνωρίζουν είναι ότι οι Ρώσοι έχουν εγκαταστήσει τους πυραύλους S300 στην Συρία οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να εγκλωβίζουν και να καταρρίπτουν τα αεροσκάφη και κατά συνέπεια σε καμία περίπτωση δεν θα διακινδύνευαν εμπλοκή με τους Ρώσους πιλότους.


Η Βρετανία οξύνει τις σχέσεις της με την Ρωσία, υποκύπτουσα στις πιέσεις των Αμερικανών, και με δηλώσεις του υπουργού άμυνας προτρέπει την συμμαχία να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου και να εμποδίσει την ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Συρία.
Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατον να γίνει γιατί, εκτός του ότι παραβιάζονται διεθνής συνθήκες, το μέτρο κρίνεται αναποτελεσματικό γιατί η Ρωσία έχει την δυνατότητα να χτυπάει οποιαδήποτε περιοχή των Τζιχαντιστών με πυραύλους από την Κασπία.   

Δημοσίευση σχολίου