Νέες δραματικές στιγμές στο Παρίσι - Τρομοκρατικό χτύπημα με νεκρούς και τραυματίες....(upd3)Τέσσερα τρομοκρατικά χτυπήματα σημειώθηκαν στο Παρίσι της Γαλλίας, με τουλάχιστον 60 νεκρούς, αλλά και περισσότερους από 100 ομήρους που κρατούνται από τρομοκράτες ισλαμιστές των ISIS.


Επικρατούν σκηνές σοκ και χάους ενώ ο στρατός ήδη βρίσκεται στο κέντρο του Παρισίου καθώς οι εξελίξεις είναι δραματικές.
Σε συναγερμό βρίσκονται οι γαλλικές δυνάμεις με τον πρόεδρο Hollande και την κυβέρνηση να συνεδριάζουν εκτάκτως στο Υπουργείο Εσωτερικών αποτιμώντας τις δραματικές εξελίξεις και τον στρατό να έχει κατέβει στους δρόμους της πρωτεύουσας.
Συγκεκριμένα σημειώθηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις, που πιθανώς προκλήθηκαν από χειροβομβίδες, δύο από τις οποίες σημειώθηκαν κοντά στο γήπεδο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανίας, παρουσία του προέδρου Francois Hollande, τον οποίο η αστυνομία απομάκρυνε αμέσως προκειμένου να τον προστατεύσει.
Μία τρίτη έκρηξη έπληξε γαλλικό εστιατόριο, ενώ ταυτόχρονα, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για 5 ή 6 ελεύθερους σκοπευτές που πυροβολούν αδιακρίτως.
Πληροφορίες μιλούν για 100 ομήρους τρομοκρατών στην αίθουσα συναυλιών Bataclan.
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για εκρήξεις σε ένα μπάρ κοντά σε ένα γήπεδο και πυροβολισμούς σε ένα εστιατόριο.
Οι αστυνομικοί στη Γαλλία ανέφεραν ότι σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη σε ένα μπαρ κοντά σε ένα γήπεδο του Παρισιού και ανταλλαγή πυροβολισμών σε ένα εστιατόριο στο Παρίσι.
Ένας από τους αξιωματούχους της αστυνομίας είπε ότι σημειώθηκε άλλη έκρηξη κοντά στο Stade de France βόρεια του Παρισιού.
Δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους.
Μάλιστα στο στάδιο βρισκόταν ο F. Hollande ο οποίος φυγαδεύτηκε για λόγους ασφαλείας.
«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τα γεγονότα στο Παρίσι.
Είμαστε όλοι στο πλευρό της Γαλλίας» δήλωσε ο J. C. Juncker.
«Φαίνεται ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.
Ίσως η χειρότερη που έχει συμβεί ποτέ στο Παρίσι» δήλωσε ο αντιδήμαρχος ΠαρισιούPatrick Klugman.
«Είμαι σοκαρισμένος από τα γεγονότα στο Παρίσι σήμερα.
Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους Γάλλους.
Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron.

Χάρτης των στόχων
«Σοκαριστικές εξελίξεις στο Παρίσι.
Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα, τις οικογένειες και τους αγαπημένους τους» τόνισε η Kristalina Georgieva, αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
«Τρομερή είδηση μας ήρθε από το Παρίσι - Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, δεδομένη η υποστήριξή μας στις αρχές», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕυρωκοινοβουλίουMartin Schulz.
«Παρακολουθώ σοκαρισμένος τις επιθέσεις στο Παρίσι.
Πλήρης η αλληλεγγύη και η συμπάθειά μου προς τις γαλλικές αρχές και τους πολίτες» είπε από πλευράς του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.
«Είμαστε τρομοκρατημένοι από αυτό που συμβαίνει απόψε στο Παρίσι.
Οι σκέψεις μου είναι με όλους τους Γάλλους» επεσήμανε ο Frans Timmermans, αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

"Πηγή:bankingnews.gr"



Δημοσίευση σχολίου