Συνεχίζει την προσπάθεια να λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα αλλά και να διαφοροποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, ενώ δημοσκόπηση της ΚάπαResearch για το Βήμα της Κυριακής τη δείχνει στο 14,9%. Η μέρα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου ορίστηκε στις 20 Δεκεμβρίου. 


Αν χρειαστεί και δεύτερος γύρος για την τελική επικράτηση ενός υποψηφίου, αυτό θα γίνει στις στις 10 Ιανουαρίου του 2016. Παρά την καταληκτική απόφαση, οι συγκρούσεις ανάμεσα στους τέσσερις υποψηφίους δεν έχουν κοπάσει και το μεταξύ τους κλίμα είναι ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ΝΔ αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο διάσπασης. 

Σε αυτό το πλαίσιο ακούστηκε ξανά η πρόταση για διεξαγωγή συνεδρίου που θα καθορίσει την πορεία του κόμματος και θα οδηγήσει σε εκλογή νέου προέδρου, ενώ συζητιέται και το μέλλον της ΝΔ συνολικά. Σταθερός σε αυτή τη θέση ο Ν. Δένδιας, που δήλωσε στον Αθήνα 9,84 πως «το πρόβλημα είναι πιο βαθύ και χρειάζεται “relaunching”, να το ξεκινήσεις ξανά από την αρχή, να το επανιδρύσεις».
Η πλευρά του Ευαγγ. Μεϊμαράκη προσπαθεί να απαλλαγεί από τις ευθύνες για την αποτυχία της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας. Ο εκπρόσωπος του στην ΚΕΦΕ, Θ. Αμπατζόγλου, μετά από μια σύντομη και μέσω επιστολών σύγκρουση με τον Ανδρ. Παπαμιμίκο για την απουσία του από τις διαδικασίες της ΚΕΦΕ και για την καθυστέρηση της υποβολής μήνυσης και αγωγής κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας, αποχώρησε από την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της προηγούμενης Δευτέρας.
Οι Απ. Τζιτζικώστα και Αδ. Γεωργιάδης κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση. Από τη μία ζητούσαν την άμεση διεξαγωγή των εκλογών (αρχικά προτείνοντας ως κατάλληλη ημερομηνία την 13η του Δεκέμβρη) και από την άλλη έκαναν σαφές ότι δεν έχουν καμία διάθεση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας έντονη κριτική στο κυβερνητικό του έργο.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης, όμως, δεν εμφανίζεται τόσο επιθετικός. Ασκεί κριτική στην συναινετική προεκλογική στάση του Ευαγγ. Μεϊμαράκη αλλά και στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει έλλειψη διάθεσης συνεργασίας από τη μεριά του, αλλά δηλώνει προθυμία υπερψήφισης των σωστών μεταρρυθμίσεων και δίνει τις προϋποθέσεις της συνεργασίας: αυτοκριτική του ΣΥΡΙΖΑ και ύπαρξη συγκεκριμένου σχεδίου για ευρύτερη συνεννόηση.


 "Πηγή:prin.gr"

Δημοσίευση σχολίου