Ο πρόεδρος της Τσεχίας βλέπει ότι η Ευρωζώνη είναι ένας υπέροχος κόσμος και το μόνο πρόβλημα είναι η ύπαρξη της Ελλάδας μέσα σε αυτήν.


Προέβη λοιπόν σε δηλώσεις στις οποίες λέει ότι η χώρα του θα μπει στην Ευρωζώνη «την πρώτη μέρα, ει δυνατόν, μετά την αποχώρηση της Ελλάδας»
Όλα τα γαϊτανάκια της Γερμανίας παίζουν το παιχνίδι που τους υπαγορεύει ο ηγεμόνας και η Ελλάδα απαντά με δηλώσεις όπως αυτές που σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας:
«Η Τσεχία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάρις και στην Ελλάδα. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο, επί του παρόντος.»
Μήπως ήρθε η ώρα που πρέπει η Ελλάδα να τολμήσει να συγκρουστεί αμφισβητώντας το χρέος και καταγγέλλοντας το ως απεχθές.
Το αναφέρουμε αυτό γιατί ο Αλέξης Τσίπρας μας είπε ότι συμβιβάστηκε γιατί θα αλλάξουν οι ισορροπίες στην Ευρώπη και οι σοσιαλιστές ή αριστερά κινήματα θα έρθουν στην εξουσία.
Όμως τα γεγονότα δείχνουν άλλα πράγματα.
Στις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου, από όπου περιμέναμε συμμαχίες, η αριστερά είναι κάτι σαν …ανέκδοτο.
Αν δηλαδή μιλήσεις για αριστερά στην Ιταλία, το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστείς είναι γραφικός.
Ποια αριστερά; υπάρχει ακόμα αυτό; είναι η άποψη των Ιταλών για την αριστερά παρά του ότι εκεί υπήρχε ένας  Μπερλινγκουέρ που έφερε το ΚΚΙ σε ποσοστά της τάξης του 35%.

Στην Ευρώπη του 2015 δεν υπάρχει ούτε Σαντιάγο Καρίγιο ούτε Ζωρζ Μαρσαί αλλά Ραχόι και Ολάν χωρίς να αποκλείεται να ξαναδούμε τον Σαρκοζί η ακόμα και την Λεπέν. 

Δημοσίευση σχολίου