Την κάτω βόλτα έχει πάρει πλέον το Ποτάμι, με το κόμμα να δείχνει σημάδια αποσύνθεσης, απόρροια και των μειωμένων ποσοστών που έλαβε στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, φαίνεται ότι στη Σεβαστουπόλεως δείχνουν να μη μαθαίνουν από τα (απανωτά) λάθη τους, επιμένοντας σε απόψεις και στρατηγικές που προφανώς βυθίζουν έτι περαιτέρω το κόμμα. Ο δε αρχηγός του μοιάζει απομονωμένος, θυμίζοντας «ναυαγό» της πολιτικής. 

Η επαναλαμβανόμενη στήριξη του περιβόητου Γερμανού ιστορικού Χάινς Ρίχτερ, οι γκάφες με τα δελτία Τύπου που περιείχαν παλαιότερες δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα, η αδυναμία να προχωρήσουν σε συνέδριο, η αλλαγή γνώμης σε νομοσχέδια εν μια νυκτί, αλλά και τα «δώρα» στους Τούρκους, όπως για παράδειγμα η φιλοτουρκική θέση που ανέπτυξε για την περιφορά του Επιταφίου στον Εχίνο, είναι μόνο ορισμένα από τα μεγάλα λάθη. Κι όμως, στο Ποτάμι δεν βάζουν μυαλό. Αμετανόητοι συνεχίσουν να υπερασπίζονται κάθε προκλητική και ακραία φωνή (όπως περίπου έκανε ο... παλιός ΣΥΡΙΖΑ).

Η υπεράσπιση του κ. Ρίχτερ, ο οποίος ήδη κάθισε στο σκαμνί με την κατηγορία της «άρνησης εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με υβριστικό περιεχόμενο» για τις εμπρηστικές αναφορές του στην αντίσταση των Κρητών κατά τη ναζιστική εισβολή στο νησί, την άνοιξη του 1941, προσέλαβε μάλιστα χαρακτηριστικά εμμονής.

«Κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι θλιβερό να επιχαίρετε με αυτά που λέει ο κ. Καμμένος, θα έλεγα τουλάχιστον οι βουλευτές της Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν ένα φροντιστήριο στον κ. Καμμένο για την υπόθεση Ρίχτερ, εκτός αν τα έχουμε ξεπουλήσει όλα σε αυτή τη χώρα και αυτό με βάση την ανάγκη να κρατηθεί μία εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» είπε εσχάτως ο Στ. Θεοδωράκης στη Βουλή, αφήνοντας τους πάντες άφωνους. Το κρεσέντο του Ποταμιού συνέχισε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος με θρασύτατο ύφος είπε: «Αντιπαρέρχομαι την ωμή παρέμβαση του πρώην αντιμνημονιακού υπουργού κ. Καμμένου στη Δικαιοσύνη για όσα είπε για τον κ. Ρίχτερ. Αλλος Ρίχτερ χρειάζεται για να εξηγήσει τα λεγόμενα του κ. Καμμένου».

Λίγες μέρες αργότερα από τη Σεβαστουπόλεως κατέδειξαν τον πανικό που τους έχει καταλάβει, με δεδομένο ότι δημοκοπικά εμφανίζονται εκτός Βουλής. Εχοντας ήδη υιοθετήσει στρατηγική σύγκρουσης με την κυβέρνηση, επιχείρησαν να επιτεθούν στον Αλέξη Τσίπρα για τα πρόσφατα επεισόδια στην πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο. Ομως απέτυχαν παταγωδώς, διότι έκαναν λάθος στην αναζήτηση στο Google: Παρέθεσαν δηλώσεις του πρωθυπουργού και κορυφαίων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ σαν «φρέσκες», ενώ ήταν παλαιότερες. Μάλιστα, προκειμένου να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, ισχυρίστηκαν ότι τελικά η γκάφα έγινε επίτηδες για να «τρολάρουν» την κυβέρνηση. Εντούτοις δεν έπεισαν κανέναν!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το Ποτάμι είχε τη φαεινή ιδέα να ζητήσει τη... βοήθεια του κοινού σχετικά με την κατεύθυνση του κόμματος! Η απόλυτη ένδεια πολιτικής βούλησης...
Ολα αυτά έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα στελέχη της βάσης να εμφανίζονται έντονα δυσαρεστημένα, την ώρα που ορισμένοι έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα καθήκοντά τους. Εξ ου κιόλας το γεγονός ότι πριν από λίγους μήνες αποφασίστηκε η μετάθεση του συνεδρίου από τις αρχές Δεκεμβρίου για τις 26-28 Φεβρουαρίου. Αλλωστε τα οργανωτικά προβλήματα αυξάνονταν μέρα με τη μέρα, τη στιγμή που στο εσωτερικό οι πολιτικές διαφωνίες περί της φυσιογνωμίας του κόμματος ενείχαν σοβαρό κίνδυνο για τον επικεφαλής. Και τούτο διότι ο κ. Θεοδωράκης επιθυμεί η κεντρική γραμμή να ταυτίζεται με τη δική του, ώστε να μην υπάρξει ο κίνδυνος διάσπασης, μετά και τη συρρίκνωση που προέκυψε από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Εις επίρρωσιν του παραπάνω, εντός του κόμματος έχει ανοίξει ένα μέτωπο, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να βρίσκεται αντιμέτωπος με στελέχη, όπως ο Χάρης Θεοχάρης, που εμφανίζεται ως δυνάμει δελφίνος. Για παράδειγμα, πριν από περίπου έναν μήνα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων, ενώ στην αρμόδια επιτροπή είχαν διαμηνύσει ότι θα ψηφίσουν «κατά», τελικά ψήφισαν «παρών». Είχε προηγηθεί σφοδρή μάχη ανάμεσα στον επικεφαλής του Ποταμιού και άλλα στελέχη, καθώς ο κ. Θεοδωράκης ήθελε το «παρών», την ώρα που οι βουλευτές του διαφωνούσαν. Γίνεται, λοιπόν, ηλίου φαεινότερων ότι ήδη στη Σεβαστουπόλεως υποβόσκει μια σφοδρή διαμάχη, η οποία δεν αποκλείεται, αν χειροτερέψουν τα πράγματα, να εξελιχθεί σε πόλεμο.

Η αήθης στον χριστιανισμό
Το Ποτάμι πάντως καιρό τώρα είχε δείξει τις ανίερες διαθέσεις του και την αποστροφή του προς καθετί χριστιανικό. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την αντίδραση του Στ. Θεοδωράκη επειδή έγινε περιφορά του Επιταφίου φέτος το Πάσχα στο χωριό Εχίνος. Τότε το Ποτάμι ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να γίνεται (σε ελληνικό έδαφος!) τη Μεγάλη Παρασκευή περιφορά του πιο ιερού συμβόλου της Ορθοδοξίας επειδή η πλειονότητα είναι μουσουλμάνοι! Τέλος, πριν από λίγες εβδομάδες το κόμμα του κ. Θεοδωράκη «θίχτηκε» επειδή δόθηκε άδεια στους στρατιωτικούς να τοποθετήσουν (αν θέλουν) στη στολή τους τον προστάτη άγιο του Σώματός τους. Προφανώς έλυσαν όλα τα άλλα θέματα και τους ενόχλησαν οι άγιοι!

 "Πηγή:dimokratianews.gr"

Δημοσίευση σχολίου