Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, δεν δίστασε να δείξει ξεκάθαρα ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ιταλικό λαό αλλά είναι υπαλληλίσκος των banksters. Υπακούοντας στις εντολές τους δεν δέχθηκε τον διορισμό του ιταλού οικονομολόγου Πάολο Σαβόνα ως υπουργού Οικονομικών. 

Η δήλωση του Σαβόνα ότι διαφωνεί με τους ατελείωτους φόρους και στην λιτότητα που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ΕΚΤ στις χώρες της ΕΕ, ήταν η αφορμή που ο Ματαρέλα δεν αποδέχθηκε τον διορισμό του στην θέση του υπουργού οικονομικών. 

Η άρνηση αυτή οδήγησε τον Τζουσέπε Κόντε, που είχε επιλεγεί ως πρωθυπουργός της μετεκλογικής συνεργασίας του Κινήματος των 5 Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά, στο προεδρικό μέγαρο το βράδυ της Κυριακής και παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Αυτά είναι τα γεγονότα, η αλήθεια όμως είναι διαφορετική όσο και αν θέλουν να την κρύψουν.

Σε όλους είναι πλέον γνωστό αυτό που ακούστηκε δυνατά τούτες τις μέρες από πολιτικές και μη φωνές στην Ιταλία. «Η δημοκρατία είναι στο απόσπασμα» καθώς το μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά έχει αλώσει όλους τους θεσμούς της δημοκρατίας τοποθετώντας σε κεραίες θέσεις μαριονέτες τύπου Ματαρέλα.

Παράλληλα, χρησιμοποιώντας τον φόβο, θέτει ανύπαρκτα και ανυπόστατα διλήμματα στην κοινωνία και με αυτό τον τρόπο κυριαρχεί και επιβιώνει.

Ο Μαρτέλα προκειμένου να δικαιολογήσει την φασιστική του συμπεριφορά, το πρώτο που είπε ήταν ότι σκοπός του είναι η προστασία των Ιταλικών καταθέσεων!!! γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την Ιταλική δημοκρατία. 

Η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι θεμελιώδους σημασίας για την Ιταλία» κατά τον εγκάθετο πρόεδρο,  που αγνοεί τους ψηφοφόρους οι οποίοι είχαν άλλη άποψη και έδωσαν την πλειοψηφία σε άλλες πολιτικές. 

Εύλογα λοιπόν ο αρχηγός του κινήματος των 5 Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο αναρωτιέται ποιός ο σκοπός των εκλογών αφού μια εκλεγμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να επιλέξει καν τους υπουργούς της αν αυτοί πρώτα δεν έχουν επιδείξει τα φρονήματα τους υπέρ της Ε.Ε. και της Γερμανίας και η δημοκρατία στα χρόνια της “ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης” δεν είναι ελεύθερη.

Όλο αυτό το παραμύθι περί Ευρωπαϊκής ένωσης και ολοκλήρωσης είναι ένα κατασκεύασμα που θέλει να μας πείσει ότι λειτουργεί υπό την αιγίδα της Γερμανίας με μόνο στόχο να κάνουν οι Γερμανοί τα ελλείμματα των άλλων χωρών, δικά τους πλεονάσματα.

Αυτή είναι μία ευκολοχώνευτη προσέγγιση, όμως η αλήθεια είναι καλά κρυμμένη και ακούει στο όνομα «εκκόλαψη του αυγού του φιδιού», καθώς τέτοια έλλειψη δημοκρατίας, φτώχεια και καταπίεση αυτό που πραγματικά προάγουν είναι η υλοποίηση του πραγματικού στόχου που δεν είναι άλλος από αυτόν που ο Χίτλερ ονειρευόταν.


Ο φασισμός δεν πέθανε με το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου αλλά μεταλαμπαδεύτηκε με τον ποιο ύπουλο τρόπο. Εισχώρησε σε όλους τους χώρους (πολιτική, συνδικαλισμός, δικαιοσύνη…) και αφού κατόρθωσε να τοποθετήσει τους δικούς του ανθρώπους στην κορυφή της πυραμίδας, τώρα βγάζει το αληθινό του πρόσωπο. 

Ανδρέας Κεσίδης.

Δημοσίευση σχολίου