Σήμερα σε εορταστική ατμόσφαιρα Τσίπρας και Καμμένος πανηγύρισαν για την μεγάλη επιτυχία τους να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια του Παπανδρέου του Σαμαρά και του Βενιζέλου και να την βάλουν στα μνημόνια της αριστεράς με φασιστοειδή γαρνιτούρα.



Αυτά που ειπώθηκαν δεν διαφέρουν σε τίποτε από αυτά που έλεγαν οι προκάτοχοί τους όταν πλησίαζε η ώρα της κάλπης.
Νομίζω ότι είναι νωπές οι μνήμες και εύκολα ο καθένας μπορεί να σκεφτεί πόσα «ΘΑ» ακούστηκαν από τους προηγούμενους σωτήρες τα προηγούμενα χρόνια.
Πολύ εύκολα επίσης μπορεί ο καθένας να θυμηθεί πόσο πολύ ευχαρίστησαν όλοι τους το λαό που σήκωσε τα βάρη των μνημονίων και πόσα συχαρίκια έδωσαν στους γενναίους βουλευτές που αγνόησαν το λαό και έκαναν νόμους τα «θέλω» των τοκογλύφων.
Όμως όλα τα παραπάνω αποτελούν πλέον «καθεστώς» και καθόλου δεν ξενίζει που λέχθηκαν και από τον Τσίπρα.
Όμως ένα σημείο της ομιλίας του είναι πραγματική πρόκληση και ειλικρινά δεν ξέρω αν του ξέφυγε η αν κάποιος προβοκάτορας του το «λάνσαρε»

«Σήμερα είναι μία ημέρα που ανήκει πρωτίστως σε εκείνους που 8 χρόνια τώρα χτυπήθηκαν βάναυσα από αυτή την κρίση.
Σε εκείνους που είδαν τους κόπους μίας ζωής να καταστρέφονται.» 

Ξεκίνησε δηλαδή την ομιλία του λέγοντας ότι απευθύνεται σε εκείνους που 8 χρόνια χτυπήθηκαν από την κρίση και σε εκείνους που είδαν κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται.
Άρα αφού υπάρχουν εκείνοι που χτυπήθηκαν και εκείνοι που καταστράφηκαν, υπάρχουν και οι άλλοι που δεν χτυπήθηκαν και οι άλλοι πού δεν καταστράφηκαν και το ερώτημα είναι ποιοι είναι «εκείνοι» και ποιοι είναι οι «άλλοι».
Ποιοί είναι οι «λούπεν» στους οποίους απευθύνεστε και ποιοι είναι οι «άλλοι» σύντροφε Τσίπρα;
Μήπως σύντροφε Τσίπρα «οι εκείνοι» είναι το τμήμα του προλεταριάτου που λόγω της πλήρους εξαθλίωσής του βρίσκεται σήμερα στο κοινωνικό περιθώριο, για να μιλήσουμε και λίγο με Μαρξιστικούς όρους.
Αν είναι «οι εκείνοι» αυτοί, τότε το βέβαιο είναι ότι εσείς υιοθετηθήκατε από τους «άλλους» και αλήθεια είναι ότι …σας πάει η κόκκινη γραβάτα γιατί για εσάς το κόκκινο είναι …στολή παραλλαγής.
Από το πανηγύρι δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον σύντροφο Καμμένο που άφησε τη δάδα και δεν έγινε το Κούγκι γιατί όπως είπε στην πανηγυρική τελετή, ότι έκανε το έκανε μετά από εκλογές.
Έκανε εκλογές ο σύντροφος εκ δεξιών και είπε στο λαό ότι θα δημιουργήσει κλοζάρ και ο λαός τον ψήφισε.

Συντρόφια είναι αλήθεια ότι δεν έχετε ανάγκη κανένα Σκάι και κανέναν Αλαφούζο για να σας ...παίζει. Τα καταφέρνετε μια χαρά και μόνοι σας καθώς το ψέμα είναι ...η φύση σας. 

Ανδρέας Κεσίδης

Δημοσίευση σχολίου