H Apple φέρεται να ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τους επεξεργαστές Intel, ενώ παράλληλα δίνει έμφαση στο mobile λειτουργικό της. 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Phone Arena σε σχετικό του δημοσίευμα, η Apple, στο κοντινό μέλλον, θα επεκτείνει τη συνεργασία της με την TSMC, αφήνοντας κατά μέρος τη συνεργασία της με την Intel, καθώς θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι τα chips Α13 και Α14, τα οποία θα μπουν στο εσωτερικό των iPhones του 2019 και 2020 θα φέρουν τη σφραγίδα της TSMC και όχι της Intel.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους επεξεργαστές των επερχόμενων iPhones, η TSMC εκτιμάται ότι θα αναλαμβάνει την ευθύνη της δημιουργίας του επεξεργαστή που θα εξοπλίζει το ηλεκτροκίνητο, αυτόνομα κινούμενο όχημα της Apple. Σε κάθε περίπτωση, οι επεξεργαστές που θα ετοιμάσει η TSMC για λογαριασμό της Apple αναμένεται να είναι όλοι τους βασισμένοι στην αρχιτεκτονική των 7 nm.
H Apple, όπως θα περίμενε κανείς, δίνει έμφαση στο mobile κομμάτι, με το iOS 12 να αποτελεί αυτή τη στιγμή το όχημα μέσω του οποίου θέλει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στο mobile γίγνεσθαι. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το TechCrunch, περίπου οι μισές mobile συσκευές της ِApple έχουν εγκατεστημένο αυτή τη στιγμή το iOS 12, στοιχείο που μαρτυρά ότι ο ρυθμός εγκατάστασης της νεότερης εκδοχής του λειτουργικού της Apple είναι μεγαλύτερος από την προηγούμενη εκδοχή του iOS.


Δημοσίευση σχολίου