Μαζί με μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου μοιράζεται η Ελλάδα την θέση της στη λίστα του Ινστιτούτου faster.
Στην λίστα αποτυπώνεται η κατάταξη, από πλευράς οικονομικής ελευθερίας, 162 χωρών και η Ελλάδα καταλαμβάνει την 116η θέση.
 Η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ της Νιγηρία και του Μπαγκλαντές, χαμηλότερα από την Καμπότζη, την Ταϊλάνδη, την Τανζανία, τις Φιλιππίνες, την Τουρκία, ακόμη και από την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Ο δείκτης οικονομικής ελευθερίας υπολογίζεται με βάση τους θεσμούς και τις πολιτικές που εφαρμόζει η κάθε χώρα στο Δημόσιο, τη Δικαιοσύνη, το εμπόριο, το νόμισμα, τα εργασιακά, την επιχειρηματικότητα, την τραπεζική πίστη και αποτυπώνει το επίπεδο ευημερίας, τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, το προσδόκιμο ζωής.
Στην Ελλάδα, όπου οι πολίτες έχουν εξαντληθεί από τους δυσβάσταχτους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, οι μισοί χρωστούν στην Εφορία, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, η γραφειοκρατία επικρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τον δημόσιο τομέα, το εισόδημα των νοικοκυριών συρρικνώνεται και η ανταγωνιστικότητα περιορίζεται, είναι αστείο να μιλάμε για οικονομική ελευθερία.



Δημοσίευση σχολίου