Μία είδηση που «έπαιξε» μεν αλλά πέρασε στα «ψηλά» είναι η απόδραση του Γαλλοελβετού τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ. Θυμίζουμε ότι αυτός ο άνθρωπος θεωρείται «κλειδί» για τις υποθέσεις εξοπλισμών και Siemens.


Ο Όσβαλντ είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Άμπου Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγελής. Ήταν καταζητούμενος για την εμπλοκή του σε τέσσερις υποθέσεις σχετικά με μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ λίγο καιρό πριν συλληφθεί, είχε παραπεμφθεί σε δίκη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της Siemens.
Μετά τη σύλληψή του και την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς προφυλακίστηκε, όμως λίγο αργότερα το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με την επιβολή του κατ΄οίκον περιορισμού με βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης.
Το βραχιολάκι έπρεπε να "μπει" γιατί ο Όσβαλντ έπρεπε να εξαφανιστεί και μάλλον ….μια για πάντα και με οποιονδήποτε τρόπο.
Ο Όσβαλντ ήταν ο «λαδοτής» όλου του συστήματος και τώρα που τα πράγματα «έμπλεξαν» το μόνο βέβαιο είναι ότι …οι μάρτυρες πρέπει να εξαφανιστούν.


Τι σημαίνει έμπλεξαν;
Μπήκε στο στόχαστρο ο Σημίτης. Η εμπλοκή Σημίτη δεν είναι όπως όλων των άλλων. Ο Σημίτης δεν είναι Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου η Μαντέλης αλλά είναι ο αρχιερέας της διαπλοκής, όπως είπε ο Καραμανλής ο νεώτερος και στην πορεία το πήρε πίσω γιατί …έκαναν την εμφάνισή τους ανώτερες δυνάμεις.
Γεγονότα.
  • Στην δίκη που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες για το σύστημα C4i (σύστημα ασφαλείας) εμφανίστηκαν στο δικαστήριο ως μάρτυρες υπεράσπισης του Jörg Michael Kutschenreuter, (πρώην Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Siemens AGοι υπουργοί του Καραμανλή Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Βύρωνας Πολύδωρας αλλά όχι ο υπερυπουργός της κυβερνήσεως του την εποχή εκείνη και σημερινός ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος…
  • Την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επισκέφτηκε τετραμελής επιτροπή βουλευτών του ΚΙ.ΝΑΛ. (Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτριος Καράς, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Γιάννης Κουτσούκος), καταθέτοντας αναφορά με θέμα: «ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο»! Στην αναφορά τους ζητούν απαντήσεις σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του C4i (Σύστημα Ασφαλείας), επικαλούμενοι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (1732/2017) και το οποίο όπως ισχυρίζονται υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση, όπου διαπιστώθηκε, πως οι υπουργοί της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή (Παυλόπουλος, Μαρκογιαννάκης, Πολύδωρας) ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο κατά 147 εκ. ευρώ!
  • Μετά από αυτήν την πρωτοβουλία των βουλευτών του ΚΙ.ΝΑΛ, αναμένεται η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, πως θα ζητήσει το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής για το Σύστημα Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004) καθώς και όλον τον φάκελο για τη Siemens!


Συμπέρασμα
Ο διακινητής των μαύρων ταμείων έπρεπε να πετάξει, να εξαφανιστεί και αν παραστεί ανάγκη να …εξαϋλωθεί, πράγμα που έγινε.
Το παραμύθι της κάθαρσης είναι ένα προεκλογικό παραμύθι που παίζει κάθε φορά που έχουμε εκλογές.
Κάθαρση ακούμε και κάθαρση δεν θα δούμε ποτέ.
Το έργο ξεκινάει από παλιά. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λεγόταν ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ συμμετείχε τόσο στην κυβέρνηση Τζανή Τζανετάκη με υπουργό εσωτερικών τον Νίκο Κωνσταντόπουλο και υπουργό Δικαιοσύνης τον Φώτη Κουβέλη, όσο και στην οικουμενική του Ξενοφώντα Ζολώτα με αναπληρωτή υπουργό Εθνικής οικονομίας τον γνωστό μας Ιωάννη Δραγασάκη αλλά η περιβόητη κάθαρση παρέμεινε και τότε στα συρτάρια τα οποία πλέον σήμερα άνετα μπορούν να χαρακτηριστούν …χρονοντούλαπα της ιστορίας.

Ανδρέας Κεσίδης. 


Δημοσίευση σχολίου