Η αντίδραση της μεσαίας τάξης στη Γαλλία είναι γεγονός. Με αρχικό αίτημα την μείωση των καυσίμων οι εκδηλώσεις εξελίσσονται σε επανάσταση. 
Η αρχική ιδέα ξεκίνησε από δύο οδηγούς οι οποίοι μέσω fb κάλεσαν το λαό σε αντίδραση πράγμα που έγινε και σήμερα η κίνηση παίρνει διαστάσεις καταιγίδας. 


Εκείνο που εξοργίζει τους Γάλλους είναι η αδικία στη φορολόγηση και ο ρόλος του Μακρόν που άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα εφαρμόζει. Οι Γάλλοι δεν μπορούν να αποδεχτούν το μοντέλο που εφαρμόζει ο Μακρόν που χτυπάει την μεσαία τάξη ενώ αντίθετα μένουν αλώβητα τα υψηλά εισοδήματα. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, η φορολόγηση των μερισμάτων είναι μηδέν ενώ είναι η χώρα που έχει την υψηλότερη φορολόγηση σε ολόκληρη την Ευρώπη. 


Το κίνημα των κίτρινων γιλέκων προσπάθησαν να καπελώσουν πολιτικά κόμματα και συνδικάτα αλλά δεν το κατάφεραν με αποτέλεσμα η κίνηση να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σήμερα το Παρίσι φλέγεται.


Με έναν πρόεδρο στημένο από τα συμφέροντα της ολιγαρχίας φαίνεται ότι η εξέγερση δεν θα έχει τέλος. Η μαριονέτα Μακρόν το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι να αναπροσαρμόσει το σύστημα επιβολής του νόμου ώστε να μπορέσει να αντικρούσει τις αντιδράσεις σήμερα και στο μέλλον. Αυτό είναι το μόνο που ζήτησε από τον   υπουργό εσωτερικών Christophe Castaner 


Το μοντέλο «μεσαίωνας» που εφαρμόζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη προκαλεί αντιδράσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη εκτός από την Ελλάδα, πράγμα για το οποίο φρόντισε ο Τσίπρας και η συμμορία του.  




Δημοσίευση σχολίου