Στον ύπνο πιάστηκαν όσοι πίστευαν ότι η ένταση ΗΠΑ-Τουρκίας ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας, γιατί δεν έβλεπαν τα προσωπικά συμφέροντα Τράμπ – Ερντογάν αλλά και το παρελθόν της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.


Για τους φιλορώσους η απογοήτευση ήταν ακόμα μεγαλύτερη γιατί πίστεψαν ότι η κατάρριψη ενός μαχητικού και ο θάνατος ενός Ρώσου πιλότου αποτελούσαν κόκκινη  γραμμή για τον Πούτιν ο οποίος θα ξεκινούσε έναν Ρωσοτουρκικό πόλεμο. Για τους ποιο ηλίθιους οι προφητείες και η δοξασίες αντικατέστησαν την κοινή λογική και πλέον …ήταν θέμα χρόνου η κατάληψη της πόλης από τους Ρώσους και η παραχώρησή της στους νεοέλληνες ομόθρησκους.
Αυτά ήταν μυθεύματα τα οποία παρέβλεπαν ότι ο Ερντογάν ήταν ο πρώτος που ευχήθηκε στον Τράμπ μετά την εκλογή του, όπως παρέβλεπαν και την μεταξύ τους συνεργασία πριν την εκλογή του Τράμπ ως προέδρου των ΗΠΑ.
Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ η ιστορία και μόνο αυτή λέει την αλήθεια.
Η ιστορία των ΗΠΑ δείχνει πως φασίστες δικτάτορες, έμποροι ναρκωτικών και πολέμαρχοι σε όλο τον κόσμο έχουν απολαύσει την υποστήριξη και την χορηγία των ΗΠΑ, στα πλαίσια του αδυσώπητου αγώνα της για άσκηση παγκοσμίου ελέγχου και κυριαρχίας και το μόνο βέβαιο είναι ότι ...ο Ερντογάν είναι ο «άνθρωπός τους»
Όσον αφορά τον άλλο «νευριασμένο», τον «φιλέλληνα» Πούτιν, η περιθωριοποίηση της λογικής και η υιοθέτηση των προφητειών μόνο ως ηλιθιότητα μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς τόσο ο Πούτιν όσο και ο Ερντογάν το μόνο που θέλουν είναι να λεηλατήσουν τη Συρία …προστατεύοντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Η εξέλιξη των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας ήταν απόλυτα αναμενόμενη και θα πρέπει να προβληματιστούν πολύ όσοι νόμιζαν ότι οι Αμερικάνοι θα μας σώσουν. 


Δημοσίευση σχολίου