Οι εξελίξεις στην Συρία θα δείξουν τις πραγματικές προθέσεις του Ντόναλντ Τράμπ στην περιοχή.
Όλο αυτό το διάστημα φαίνεται ότι οι σχέσεις Τουρκίας – Ηνωμένων πολιτειών είναι σε όξυνση εξαιτίας της υποστήριξης που παρέχουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους ενάντια στον αγώνα με τον ISIS.
Σήμερα ο Ντόναλντ Τράμπ ανακοίνωσε ότι νικήθηκαν οι δυνάμεις του Ισλαμικού κράτους στην Συρία και πανηγυρίζει την αποχώρηση του ISIS από τον τελευταίο θύλακα στην Συρία.
Ταυτόχρονα ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο μόνος λόγος που βρισκόταν εκεί τα αμερικανικά στρατεύματα στην Συρία ήταν η ύπαρξη των δυνάμεων του ISIS.
Αν αυτό είναι αληθές τότε οι δηλώσεις Τράμπ ουσιαστικά προαναγγέλλουν την αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ από την περιοχή και την εγκατάλειψη των Κούρδων στο έλεος των ορέξεων του Ερντογάν.
Οι επιθετικότητα των Τούρκων εξάλλου και οι απειλές ότι θα ξεκινήσουν ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων τρομοκρατών, όπως τους αποκαλεί ο Ταγίπ, δείχνουν ότι η επιθετικότητα των Τούρκων έχει την κάλυψη του Ντόναλντ Τράμπ.
Ο μεγάλος ηττημένος σε αυτή την περίπτωση θα είναι ο Πούτιν ο οποίος θα περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου καθώς θα αποδειχθεί ότι «είδε το δόλωμα αλλά δεν είδε τη φάκα»
Η παραπάνω θέση μέλη να επαληθευτεί όχι μόνο από τις εξελίξεις στην Συρία, όπου η Ρωσία θα βρεθεί κυκλωμένη από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, αλλά και από τις εξελίξεις στο θέμα πώλησης των πυραύλων S400.
Εάν το σύστημα αυτό δοθεί στην Τουρκία, τότε το μόνο βέβαιο είναι ότι η τεχνολογία του θα είναι στη διάθεση του ΝΑΤΟ. 
Προκειμένου να πειστεί ο Πούτιν ότι η Τουρκία απομακρύνεται από την Δύση και να δώσει το πράσινο φως για την προμήθεια των S400 κανένας Τράμπ δεν θα είχε πρόβλημα να έρθει σε εικονική σύγκρουση με τον Ερντογάν. 
Το παιχνίδι εξάλλου είναι γνωστό αιώνες τώρα και ...πάντα πιάνει.  



Δημοσίευση σχολίου