Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εικονική πραγματικότητα, ρομπότ, λέιζερ, τεχνητή νοημοσύνη, τρισδιάστατες εκτυπώσεις και σάρωση: Πώς μπορούν όλες αυτές οι τεχνολογίες να βοηθήσουν στον σχεδιασμό των κτιρίων του μέλλοντος; Αναζητώντας απαντήσεις, οι αρχιτέκτονες συνεργάστηκαν με μηχανικούς και τα ευρήματά τους παρουσιάζονται σε μια έκθεση που διοργανώνεται στην Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας.
Η έκθεση φιλοξενείται από τη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Δανίας και εστιάζει στο έργο 15 ερευνητών που χρησιμοποίησαν τα τελευταία ψηφιακά εργαλεία για να εξερευνήσουν νέους ορίζοντες στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.
Τα μοντέλα αναπτύχθηκαν χρησιμοποιώντας υλικά όπως πηλό, λεπτό σύρμα, σκυρόδεμα ή ξύλο.
Μεταξύ των νέων ιδεών που παρουσιάζονται είναι δομικές πλατφόρμες από άνθρακα και γυάλινες ίνες, με ρομπότ ικανά να παράγουν πολύπλοκες, ανθεκτικές, πολυ-λειτουργικές γεωμετρίες.
«Το υλικό μπορεί να έχει καλύτερη απόδοση, ενώ είναι πολύ μικρό και σπάνιο και μικροσκοπικό. Για να το τεκμηριώσουμε με αριθμούς, η ισχύς αυτών των υλικών είναι περίπου πενταπλάσια από μια κανονική δομή από χάλυβα που βρίσκετε σε κτίρια σήμερα, ενώ είναι περίπου πέντε φορές πιο ελαφριά», εξηγεί ο Τζέιμς Σόλι, δομικός μηχανικός του Πανεπιστημίου της Στρουτγκάρδης.


Δημοσίευση σχολίου