Στην Κίνα υπάρχει και αυτή η δουλειά, προκειμένου να παραμείνει η χώρα παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).
Εργαζόμενο,  οι οποίοι ονομάζονται «υπεύθυνοι επεξεργασίας δεδομένων», δουλεύουν επί ένα οκτάωρο σε βάρδιες, τροφοδοτώντας τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνεχώς με νέα δεδομένα!
Η Κίνα βασίζεται σε νέους που εργάζονται οκτώ ώρες την ημέρα και επεξεργάζονται τεράστιο όγκο δεδομένων ώστε να καταστήσουν τους υπολογιστές έξυπνους.
Οι νεαροί «επεξεργαστές δεδομένων» κάθονται μπροστά από τους υπολογιστές και κάνουν κλικ σε εκατοντάδες φωτογραφίες, περιγράφοντας τα υπόβαθρα, νέα στοιχεία και συγκεκριμένα αντικείμενα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των πελατών, οι οποίοι ασχολούνται με τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
Κάποιοι από τους εργαζόμενους μπορεί να σκανάρουν ιατρικά θέματα, άλλοι φωτογραφίες τοπίων και δέντρων, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που τροφοδοτούν τα κομπιούτερ με εικόνες δρόμων.
Αυτά είναι τα βασικά δεδομένα που δίνονται στους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης, για να μάθουν οι υπολογιστές να βλέπουν τα αντικείμενα και να τα ξεχωρίζουν.
Η βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης βασίζεται σε αυτή τη φθηνή εργασία, καθώς οι αλγόριθμοι και η «μηχανική μάθηση» σε πολλές περιπτώσεις εκπαιδεύονται από πραγματικούς ανθρώπους και όχι ρομπότ.
Η τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί μεγάλο όγκο δεδομένων, για να μάθει να διακρίνει τα πρότυπα είτε αυτά είναι εικόνες, ήχοι ή κείμενα, καθώς ερμηνεύει τα αντικείμενα διαφορετικά από τον άνθρωπο.
Οι εργαζόμενοι για να διδάξουν τους αλγόριθμους το πώς να αναγνωρίζουν με ακρίβεια ένα μήλο, χρειάζεται χιλιάδες έως εκατομμύρια εικόνες μήλων. Επιπλέον, είναι εύκολο να ξεγελαστούν.
Σε ένα πείραμα, οι ερευνητές ασφάλειας του συστήματος διαπίστωσαν ότι παραμορφώνοντας μια εικόνα ενός σχολικού λεωφορείου, αν και η αλλαγή ήταν αόρατη στο ανθρώπινο μάτι, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης δεν μπορούσε πλέον να αναγνωρίσει ότι ήταν σχολικό λεωφορείο.
Ο κλάδος της τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνας αναπτύσσεται ραγδαία και είναι χαρακτηριστικό ότι το 2017 επιχειρηματίες επένδυσαν 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε νεοσύστατες εταιρείες, οι οποίες κάνουν μεγαλύτερο τζίρο από τις αντίστοιχες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.
Η κινεζική κυβέρνηση έχει κάνει τον τομέα προτεραιότητα, ανακοινώνοντας μια φιλόδοξη πολιτική με στόχο να δημιουργήσει μια βιομηχανία με επενδύσεις 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030.

Πηγή: Motherboard

Δημοσίευση σχολίου