Ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος της Βενεζουέλας, Juan Guaido, κάλεσε τους συμπολίτες του να ξεκινήσουν στις 2 Μαΐου μια σειρά απεργιών, οι οποίες πρέπει να μετατραπούν σε γενική απεργία. Με αυτό τον τρόπο πιστεύει ότι αυξάνεται η πίεση στον αρχηγό του κράτους, Νικόλα Μαντούρο.

Εν τω μεταξύ, στο Caracas, ως αποτέλεσμα διαμαρτυριών κατά του καθεστώτος Maduro, η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε μια 27χρονη γυναίκα, αναφέρει το Παρατηρητήριο της Βενεζουέλας για τις κοινωνικές συγκρούσεις, μια μη κυβερνητική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Καταδίκασε το περιστατικό, θεωρώντας το θάνατο ενός ακτιβιστή ως δολοφονία, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Μετά από αυτό, η αντιπολίτευση ανέφερε το θάνατο μιας άλλης νεαρής γυναίκας που τραυματίστηκε και πέθανε στο νοσοκομείο. Επίσης, σε συγκρούσεις με υπηρεσίες επιβολής του νόμου τραυματίστηκαν 27 άτομα.
Την 1η Μαΐου οι υποστηρικτές του Guaydo πήγαν ξανά στους δρόμους των πόλεων της Βενεζουέλας για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του Maduro. 
Εν τω μεταξύ, ο Nicolas Maduro, σε επίσημο λογαριασμό στο Twitter, έγραψε για την απόσυρση της Βενεζουέλας από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS), αποκαλώντας το «υπουργείο αμερικανικών αποικιών».
Στις 9 Απριλίου, ο ΟΑΣ αναγνώρισε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Juan Guaydo.
Αφού ο Maduro ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το OAS, ο Guaydo ζήτησε νέα διαμαρτυρία ενάντια στο σημερινό καθεστώς. Είναι προγραμματισμένη για την 1η Μαΐου.
Η οργάνωση των αμερικανικών κρατών δημιουργήθηκε στα μέσα του περασμένου αιώνα. Περιλαμβάνει περισσότερες από 30 χώρες στη Βόρεια και Νότια Αμερική. Οι βασικές αρχές του οργανισμού: δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, ασφάλεια και ανάπτυξη.

Δημοσίευση σχολίου