Πρόβλημα δημοκρατίας

Έληξε η συνεδρίαση στο Ευρωκοινοβούλιο και τα όσα ειπώθηκαν εκεί δείχνουν ότι το χάσμα απόψεων αλλά και τα αντικρουόμενα συμφέροντα στην Ευρώπη δυσχεραίνουν πολύ την κοινή πορεία της Ευρώπης που οραματίστηκαν ηγέτες όπως ο Μιτεράν.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να θυμίσει στη Γερμανία, την διαγραφή των χρεών της το 1953, που έφτασε 60% και ήταν η μεγαλύτερη διαγραφή που έγινε ποτέ στην ιστορία. 
Ολοκληρώνοντας της δευτερολογία του ο Έλληνας πρωθυπουργός, έκανε αναφορά είπε ότι πολλοί είναι αυτοί που στην ομιλία τους έκαναν αναφορά στην αρχαία τραγωδία αλλά τώρα ήρθε η ώρα να θυμηθούμε την Αντιγόνη όπου εκεί γίνεται αναφορά στους νόμους των ανθρώπων οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι υπεράνω των νόμων του δικαίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι οι κατηγορίες που εκτοξεύονται κατά της κυβέρνησης και του ιδίου ότι έχει κρυφή ατζέντα, είναι παντελώς αβάσιμες γιατί αν πραγματικά συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ενάντια στην ευρωζώνη.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε είπε ότι τόσο στην Ευρώπη όσο και στο εσωτερικό της Ελλάδας, πολλοί ήταν αυτοί που έβαλαν το δίλημμα ότι το ΝΑΙ η ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σήμαινε ΝΑΙ η ΟΧΙ στο ευρώ και αυτό το γνώριζαν οι Έλληνες όταν πήγαν στην κάλπη. Εγώ φρόντισα αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος να ερμηνεύσω το αποτέλεσμα και να μην ταυτιστεί αυτό το αποτέλεσμα με την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη.
Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε η χώρα από μερίδα ευρωβουλευτών είπε ότι σέβεται κάθε άποψη αλλά είναι άδικο να κατηγορείται η παρούσα κυβέρνηση από λάθη και παραλήψεις που έγιναν κατά του παρελθόν.
Ήμασταν εμείς είπε που αξιοποιήσαμε την λίστα Λαγκάρτ, ήμασταν εμείς που ήρθαμε σε συμφωνία με την Ελβετία για να φορολογηθεί το μαύρο χρήμα, είμαστε εμείς που θέλουμε να καταργήσουμε τις πρόωρες συντάξεις.
Τέλος έθεσε με τον πλέον σαφή τρόπο το πρόβλημα δημοκρατίας που υπάρχει στην Ευρώπη λέγοντας ότι εάν οι εκλεγμένες κυβερνήσεις των χορών που είναι σε πρόγραμμα, δεν μπορούν να αποφασίσουν για τα ισοδύναμα μέτρα που θα καλύψουν τις απαιτήσεις του χρέους, τότε δεν υπάρχει λόγος να γίνονται εκλογές αλλά να τοποθετούνται στις ηγεσίες των κρατών τεχνοκράτες που θα έχουν την ευθύνη.     

nein news



Δημοσίευση σχολίου