Ήμουν και εγώ εκεί;

Αυτή η πεντάμηνη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ήταν μία μάχη του Δαυίδ με τον Γολιάθ, της οποίας η αυλαία θα πέσει την ερχόμενη Κυριακή.
Τι έγινε όμως; Τι κατάφερε ο Δαυίδ σε τούτη τη μάχη;
Ανεξάρτητα από την έκβαση και το τελικό αποτέλεσμα αυτής της μάχης τα πρώτα συμπεράσματα της προσπάθειας είναι ορατά και στέλνουν μήνυμα ελπίδας.
Κυρίαρχο μήνυμα αυτής της προσπάθειας είναι ότι αυτή η μάχη ένωσε το λαό ο οποίος διακήρυξε τη θέλησή του να αγωνιστεί ανεξαρτήτως κόστους.
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει ότι το ΟΧΙ της 5ης Ιουνίου του 2015 ήταν το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού απέναντι στα καρτέλ συμφερόντων που καταδυναστεύουν την ανθρωπότητα.
Ότι έκανα στη ζωή μου το έκανα. Αυτό, όμως, που με ιντριγκάρει είναι οι ιστορικές περίοδοι. Θα ήθελα να ήμουν έστω και μια μύγα στην αρχαία Ελλάδα, όταν έχτιζαν την Ακρόπολη. Να ήμουν ένας απλός παρατηρητής, όχι πρωταγωνιστής, τη στιγμή που «γραφόταν» η ιστορία δήλωσε ο Σβαρντζενέγκερ και αυτή η δήλωση δείχνει το μήνυμα που εκπέμφθηκε στην ανθρωπότητα από την μικρή Ελλάδα, αυτή την χώρα που πύργωσε το ανάστημά της και μπορεί να ξανα-αλλάξει τον ρου της ιστορίας.
 Είμαι πολύ στενοχωρημένος για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς πολιτισμοί και λαοί με τεράστια ιστορία αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Πιστεύω στους Έλληνες και στην ψυχή τους. Θα τα καταφέρετε, συνέχισε ο ίδιος και δεν είναι ο μόνος που τάσσεται στο πλευρό των Ελλήνων.
Σε όλο τον πλανήτη η φωνή των ανθρώπων είναι υπέρ του δίκαιου αγώνα ενός πανανθρώπινου μηνύματος που στέλνουν οι Έλληνες και λέει "πρώτα και πάνω από όλα ο άνθρωπος".
Η μελάνη που θα αναλωθεί γράφοντας νούμερα, μιλώντας περί κανόνων της Ευρώπης και οτιδήποτε άλλο που θα μιλάει για τον άνθρωπο, αλλά πίσω του θα κρύβονται συμφέροντα,  σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να καλύψει τον εξευτελισμό της ανθρωπότητας που θα δείχνει η εικόνα του ανθρώπου που ψάχνει στα σκουπίδια για τροφή.
Μπορεί λοιπόν ο καθένας μας να "ιντριγκάτεται" που ζει αυτήν την ιστορική περίοδο κατά την οποία ...μπορεί να ξαναχτιστούν "Ακρόπολες". Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να είναι εκεί.   

Δημοσίευση σχολίου