Νέο επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας έλαβε χώρα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ούτε ένα 24ωρο μετά από αυτό που έγινε στο Αιγαίο.Σύμφωνα με εταιρεία ενέργειας ρωσικών συμφερόντων, εμπορικό πλοίο υπό τουρκική σημαία εμπόδισε την πλεύση κονβόι πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα.


Η Chernomorneftegaz αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ρωσική κορβέτα μαζί με πλοία της Ακτοφυλακής καταδίωξαν το σκάφος με την τουρκική σημαία, αναγκάζοντάς το να αλλάξει πορεία, όταν αυτό μπήκε σε περιοχή όπου έπλεε σε κονβόι πλοίων που μετέφερε πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, σε ρωσικά ύδατα.
Το περιστατικό λαμβάνει χώρα μόλις λίγες ώρες μετά από το θερμό επεισόδιο που προκλήθηκε χθες σε διεθνή ύδατα στο Αιγαίο, ρωσική φρεγάτα έριξε προειδοποιητικά πυρά εναντίον τουρκικού αλιευτικού, το οποίο φέρεται να πλησίασε πολύ κοντά του.
Το περιστατικό προκάλεσε ήπιες αντιδράσεις της Άγκυρας, δεδομένων των σχέσεων που έχει προκληθεί μεταξύ των δύο χωρών, μετά την κατάρριψη του ρωσικού SU-24, από τουρκικό μαχητικό. 
«Η υπομονή της Άγκυρας εξαντλείται» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε σημερινές του δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας «υπερβολική την αντίδραση της Ρωσίας, στο επεισόδιο με τους αλιείς στα ανοιχτά της Λήμνου, σε διεθνή χωρικά ύδατα.
Ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι πρέπει οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να εξομαλυνθούν.


Δημοσίευση σχολίου