Ο Ludwig Von Mises προέβλεψε επακριβώς πως ο χρυσός θα εκτιναχτεί, μόλις αποσυνδεθεί το χαρτονόμισμα από αυτόν. Δικαιώθηκε 100%. Προηγουμένως είχε προβλέψει πως ο κομμουνισμός θα καταστραφεί, διότι δεν μπορεί ο κεντρικός σχεδιασμός να αναπτύξει σύστημα τιμολόγησης τελικών προϊόντων καθώς δεν είχε καν ιδέα ο σοσιαλιστικός σχεδιασμός τι είναι τα κεφαλαιακά και τι τα καταναλωτικά αγαθά. Δικαιώθηκε 100%. 
Ο Ludwig Von Mises, ενημέρωσε επίσης πως το νομισματικό σύστημα του κοπανιστού αέρα των κεντρικών τραπεζών, θα καταρρεύσει. 
Πως θα συμβεί αυτό; Ο μεγαλύτερος οικονομολόγος όλων των εποχών εξηγεί απλά.
Το νομισματικό σύστημα που δεν στηρίζεται σε ανταλλαγή (πχ χρυσός - χαρτονόμισμα, η πατάτες - χαρτονόμισμα, καρβουνα-χαρτονόμισμα κλπ) άμεσα ανταλλάξιμα στο ταμείο, όπως κάθε άλλο προιον, θα καταρρεύσει μόλις αντιληφθεί ο κόσμος την απάτη και θα χάσει την εμπιστοσύνη του. 
Έχετε αντιληφθεί με τι ανταλλάσσει το χαρτονόμισμα σας η κάθε τράπεζα πλέον; Με φόρους. emoticon smile Θα δικαιωθεί ξανά ο Mises;
Ήδη δικαιώθηκε. Η προσπάθεια κατάργησης των μετρητών και η επιβολή αρνητικών επιτοκίων απο τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες των ολιγαρχών, καταδεικνύουν πως το νομισματικό σύστημα καταρρέει.
Το "αστείο" σε κάθε περίπτωση, είναι πως οι οικονομολόγοι που υποστήριξαν πως μια ανταλλακτική οικονομία, μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ανταλλαγή (διότι η μη κάλυψη του χρήματος με ύλη αποτελεί αυτό ακριβώς) κατηγορούσαν και κατηγορούν την Αυστριακή οικονομική σχολή. πως.... Στερείται μαθηματικής και εμπειρικής επιβεβαίωσης.
Ο κόσμος στερήθηκε την γνώση και την σοφία της Αυστριακής σχολής εσκεμμένα και μεθοδικά. Οι επιβεβαιώσεις της σχολής αυτής είναι πολλές περισσότερες και θα αναδειχτούν απο αναλυτες της. 
Θα πρέπει να πασχίσουν πολύ οι θετικιστες μαθηματικοί να ανατρέψουν ξανά την σχολή αυτή/ Και θα είναι πολύ δύσκολο . Τους το εγγυώμαι αυτό.
Ορθότατα θεωρεί ο Καισάριος τους "Αυστριακούς" ως επικίνδυνους. Είμαστε επικίνδυνοι για λαμόγια όπως αυτός και το συνάφι του κοπανιστού αέρα.

Ευθύμης Μαραμής 
"Πηγή:facebook,liberal.gr"

Δημοσίευση σχολίου