Δυο ρωσικά αποβατικά πλοία ονόματι «Αζώφ» και «Μινσκ» πλέουν κατάφορτα από πολεμικό υλικό στο Αιγαίο Πέλαγος με προορισμό την Συρία όπως αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα. 


Τα αποβατικά σκάφη συμμετέχουν στην μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού για τα ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται ήδη στην Συρία ενώ τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, έχουν ονομάσει την διαδικασία αυτή ως «συριακό Express». 
Την ίδια ώρα στρατεύματα του συριακού στρατού, με την υποστήριξη της πολιτοφυλακής αλλά και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας προέλασαν κοντά στην πόλη Salma στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Λατάκειας και απελευθέρωσαν τέσσερα χωριά κοντά στα σύνορα με την Τουρκία «Στο βόρειο τμήμα της Λατάκειας κατελήφθησαν τα χωριά Al-Hur, Ara, Al- Gnaymiya και Beit-Miru ,κοντά στα υψώματα Jabal al-Tarry και Kift al Kama στην κορυφογραμμή Akrad», αναφέρει η επίσημη πηγή. 
Ο συριακός στρατός με την κατάληψη περιοχών στα βόρεια της πόλης Salma ευρίσκεται πλέον 12 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία. Η απελευθέρωση της πόλης Χαν Ντοζ , από τις κυβερνητικές δυνάμεις επίσης είναι σε θέση να αποκόψει έναν από τους κύριους οδούς εφοδιασμού του ISIS , με τον οποίο οι τζιχαντιστές μετακινούσαν ενισχύσεις και πυρομαχικά από την πόλη Jisr al-Shugur στην πρώτη γραμμή στο βόρειο τμήμα της Λατάκειας και την περιοχή Jabal Al Turkman . 
Η ανακοίνωση των ΗΠΑ για αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Συρία ανοίγει νέα μέτωπα και αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα οπότε το μόνο που μένει να δούμε είναι η αντίδραση της Ρωσίας.

Δημοσίευση σχολίου