Αν αυτά που λέει ο Καμμένος είναι αλήθεια τότε για πολλοστή φορά γίνεται επίκαιρο το ερώτημα του Καραμανλή, ποιος κυβερνάει τελικά αυτόν τον τόπο.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Καμμένος μιλάει για παραμάγαζο το οποίο έστησε ο αστυνομικός διευθυντής στην Κω και παρέχει ομπρέλα προστασίας σε κερδοσκόπους ειδοποιώντας τους ώστε να διαφεύγουν ελέγχους.


Ο Καμμένος στη συνέχεια επιτέθηκε σε κατοίκους του νησιού, λέγοντας ότι "πίσω από τις διαμαρτυρίες κρύβονται μαυραγορίτες".

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα Real, o ΥΠΕΘΑ υποστήριξε:

"Οι κάτοικοι της Κω δεν διαμαρτύρονται για τα hotspots. Αυτοί που διαμαρτύρονται είναι εκείνοι που δεν θέλουν να δημιουργηθούν hotspots, προκειμένου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να κυκλοφορούν ανάμεσα στους πολίτες. Ο αρχηγός των διαφωνούντων είναι ξενοδόχος, συνήθως το ξενοδοχείο του ήταν κλειστό τον χειμώνα και τα τελευταία χρόνια είναι γεμάτο από εκείνους που δήθεν κυνηγά, προκειμένου να μην μπουν στο hotspot. Μην ξεχνάμε ότι η σκοτεινή πλευρά είναι η παραοικονομία. Όταν κάποιοι πωλούν το μπουκάλι το νερό προς 3 ευρώ, αντί για 0,5 ευρώ, κερδίζουν 2,5 ευρώ. Αν αυτό το υπολογίσετε με ένα εκατομμύριο μετανάστες επί τρία μπουκάλια την ημέρα, θα δείτε τι σημαίνει μαύρο χρήμα. Ο έτερος διαμαρτυρόμενος και αγανακτισμένος πολίτης της Κω έχει πάρει το ψευδώνυμο «φορτιστής». Είχε μία ταβέρνα που συνήθως έκλεινε τον Οκτώβριο και άνοιγε τον Μάιο. Μέσα στην ταβέρνα του υπάρχουν δεκάδες πολύπριζα, όπου οι μετανάστες μπορούν να φορτίζουν τα τηλέφωνά τους προς 5 ευρώ τη φόρτιση. Βεβαίως, για να γίνουν όλα αυτά, έχουν την κάλυψη κάποιων Αρχών και φοβούμαι πολύ - λυπάμαι που το λέω - υψηλά ιστάμενο αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος τους προειδοποιεί. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να γίνουμε εμείς οι μεσάζοντες εκείνων που βγάζουν μαύρο χρήμα από τους πρόσφυγες. Θα ακολουθήσουμε την απόφαση της πλειοψηφίας των κατοίκων, αλλά και το συμφέρον της χώρας, προκειμένου οι πρόσφυγες να μπαίνουν για 24 ώρες στα hotspots, να καταγράφονται και αμέσως να φεύγουν για τα κέντρα προώθησης".


Τα συμπεράσματα δικά σας!!!
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου