Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ με Boeing E-3A Sentry  της Αερομεταφερόμενης Προειδοποίησης και του Ελέγχου Συστήματος (AWACS) έχει αρχίσει ήδη  πτήσεις επιτήρησης στο τουρκικό εναέριο χώρο!

«Σύμφωνα με  τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή και στο έλεγχο  των μέτρων  στα Τουρκο-Συριακά  σύνορα,  το  ΝΑΤΟ  με αεροπλάνα AWACS έχει αρχίσει τη διεξαγωγή  πτήσεις [επιτήρησης] του τουρκικού εναέριου χώρου από τις 12 Μαρτίου  σύμφωνα με  το  τουρκικό Γενικό Επιτελείο σε γραπτή δήλωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του αργά το βράδυ της 12 Μαρτίου.


Ανεξάρτητοι όμως αναλυτές  κάνουν λόγο για προετοιμασία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με την συνδρομή του ΝΑΤΟ και ο στόχος δεν είναι δυνατόν να είναι τα ανύπαρκτα Συριακά μαχητικά αλλά τα Ρώσικά που χτυπούν την περιοχή …Με ότι αυτό συνεπάγεται !
«Οι Πτήσεις αυτές  που προβλέπονται και κλείσιμο του Εναέριου Χώρου της Τουρκία και θα  διενεργούνται τακτικά και σε ορισμένες χρονικές περιόδους και κατά τους επόμενους μήνες  σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο.

Δημοσίευση σχολίου