Είμαστε για κλάματα και θα είμαστε για πολύ ακόμη αν δεν πάψουμε να "τρώμε αμάσητο" ότι μας σερβίρουν.

Με το ένα πόδι εκτός της ζώνης Σένγκεν βρίσκεται η Ελλάδα, λένε τα παπαγαλάκια χωρίς να αναρωτιούνται αν ενδιαφέρει κανέναν.
Πέραν όμως αυτού, κατηγορούν οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα ότι δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορά της. Όμως το ΝΑΤΟ και όλη αυτή η πολεμική μηχανή που έστησαν για να καταπιέζουν τους λαούς τι κάνει;
Αφού ο Τσίπρας τους παρέδωσε τα πάντα, αφού έστειλαν Νατοϊκό στόλο στην θάλασσα και "frontex" στα σύνορα, γιατί οι μετανάστες εξακολουθούν να εισρέουν στη χώρα;

Ο Guardian κάνει και "αποκαλύψεις". Η Κομισιόν ζητάει -με σχετικό έγγραφο- από τα κράτη μέλη να άρουν «όσο το δυνατόν συντομότερα» τους συνοριακούς ελέγχους και με «σαφή καταληκτική ημερομηνία τον Νοέμβριο του 2016».
Το γεγονός όμως ότι οι Βρυξέλλες θέλουν αυστηρότερους ελέγχους στα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα, θα την κάνει να επαναλάβει τις προειδοποιήσεις ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να διωχθεί από τη Σένγκεν στην περίπτωση που αποτύγχανε να ελέγξει τα σύνορα της μέχρι τον Μάιο. Μάλιστα, το σχέδιο έχει καταρτιστεί πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας στις 7 Μαρτίου, όταν η Ε.Ε. θα καλέσει την Άγκυρα να κάνει περισσότερα για να ανακόψει τη ροή των προσφύγων. Πρόκειται για μέρος της συμφωνίας των 3 δισ. που είχε γίνει τον περασμένο χρόνο.
Πάντως, σύμφωνα με αυτό το τελευταίο σχέδιο, οι αρχές της Ε.Ε. θα διενεργήσουν έλεγχο στα σύνορα της Ελλάδας στα μέσα Απριλίου για να διαπιστωθεί αν οι έλεγχοι είναι επαρκείς, ενώ μια τελική απόφαση για τη θέση της Ελλάδας στην Σένγκεν θα ληφθεί τον Μάιο.
Ωστόσο, επί του παρόντος οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ στη χώρα μας έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι…
Η μόνη αλήθεια από όλα τα δημοσιεύματα είναι ότι είναι πολύ άδικο για τη χώρα το ότι στην παρούσα φάση υπάρχει πολιτική λειψανδρία.


Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου