Ένας Γεωφυσικός και ένας αστροφυσικός του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison ξεκίνησαν μια νέα μελέτη που παρέχει μια πολύ ενδιαφέρουσα εξήγηση

για τη μεταβολή του κλίματος και καταρρίπτει τις ψεύτικες ειδήσεις σχετικά με την παγκόσμια υπερθέρμανση.
 Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι μικρές αλλαγές στην τροχιά της Γης μπορούν να αλλάξουν το ποσό της ηλιακής ακτινοβολίας που δέχεται ο πλανήτης, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει τις κλιματικές αλλαγές.
Όπως σημειώνεται στη μελέτη: "το πού και το πόση ηλιακή ακτινοβολία παίρνει ένας πλανήτης είναι βασικός παράγοντας του κλίματος."
 Σύμφωνα με την Daily Wire:
 Ενώ η θεωρία ότι η ηλιακή ακτινοβολία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που καθορίζει τις παγκόσμιες θερμοκρασίες δεν είναι παρά καινούργια, η ομάδα των επιστημόνων συνδέει το φαινόμενο της πλανητικής θερμοκρασίας με τις πλανητικές τροχιές με ένα πιο συγκεκριμένο τρόπο από τις προηγούμενες μελέτες.
 Σε ένα άρθρο που συνοψίζει τα ευρήματα των επιστημόνων, τα οποία δημοσιεύθηκαν αρχικά αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό Nature, το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison σημειώνει ότι η μελέτη «παρέχει την πρώτη σοβαρή απόδειξη για αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν« χαοτικό ηλιακό σύστημα: "Μια θεωρία που προτάθηκε το 1989 για μέτρηση μικρών μεταβολών στις παρούσες συνθήκες του ηλιακού συστήματος. » Αυτές οι τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών "παράγουν μεγάλες αλλαγές στο κλίμα του πλανήτη μας".
 Η νέα αυτή ανακάλυψη παρέχει όχι μόνο μια καλύτερη κατανόηση "των μηχανισμών του ηλιακού συστήματος», αλλά και «μια καλύτερη κατανόηση της σχέσης μεταξύ των τροχιακών μεταβολών και της κλιματικής αλλαγής πάνω από γεωλογικές χρονικές κλίμακες."
 Ενώ η τεράστια αυτή ανακάλυψη θα έπρεπε να είναι ευπρόσδεκτη από όλους, εκείνοι που αποκτούν χρήματα από την εκμετάλλευση της δήθεν κλιματικής αλλαγής και αποκτούν δύναμη κι έλεγχο από αυτό, δεν είναι ευχαριστημένοι.
Εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, εάν πραγματικά το εννοούν, θα πρέπει να δείξουν μεγάλο ενδιαφέρον και να ενθερρύνουν  εξελίξεις σαν αυτή. Αλλά, η συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένη, διότι η εξέλιξη αυτή βλάπτει την ριζοσπαστική ατζέντα τους.
 Όπως φαίνεται ο Αλ Γκορ και οι ψευδείς αναφορές του σχετικά με την κλιματική αλλαγή περνούν δύσκολες ώρες.

 el.gr

Δημοσίευση σχολίου