Είναι δεδομένο και σε όλους γνωστό ότι όταν ο νόμος δημιουργεί μονοπώλιο, τότε τα συμφέροντα που υπηρετεί ο νομοθέτης είναι υπεράνω νόμου και νομοθέτη και με μαθηματική ακρίβεια θα έρθει η στιγμή που ο νομοθέτης θα ζητά έλεος από τους αφεντάδες του.
Ακριβώς αυτό έγινε με τα τραπεζικά καρτέλ και τους νόμους που ψήφισαν οι Τσίπρας – Καμμένος και έχουν σχέση με τις συναλλαγές μέσω τραπεζικών καρτών. Το φαινόμενο δεν είναι Ελληνική πρωτοτυπία αλλά εντολή από τους διεθνής τραπεζίτες-τοκογλύφους την οποία πρόθυμα υπηρετούν και τα σημερινά ανδρείκελα που ακούνε στο όνομα «κυβέρνηση» και για να μην ξεχνιόμαστε …εμείς τους ψηφίσαμε.
Με πρόσχημα την φοροδιαφυγή νομοθέτησαν δημιουργώντας ένα άνευ προηγουμένου πελατολόγιο για το τραπεζικό καρτέλ το οποίο δρα πλέον ανεξέλεγκτα και χρεώνει ότι θέλει στις συναλλαγές μέσω τραπεζικών καρτών. Φυσικό επακόλουθο καθ’ υπαγόρευση νόμων είναι η δημιουργία «κυβερνήσεων στα τέσσερα» οι οποίες πλέον προβαίνουν σε  «συνεχείς εκκλήσεις στις τράπεζες» για να επιδείξουν έλεος για τον λαό. Αυτό έγινε και από τη σημερινή υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, αλλά και από τον προκάτοχό της, Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Αφού λοιπόν δημιούργησαν το μονοπώλιο εκφράζουν υπόνοιες ότι λειτουργεί τραπεζικό καρτέλ, που δεν επιτρέπει να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και να μειωθούν οι προμήθειες.
Μάλιστα, η κ. Παπανάτσιου εμμέσως πλην σαφώς υπέδειξε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού να διερευνήσει αν υπάρχουν εναρμονισμένες πρακτικές(καρτέλ) από τις τράπεζες. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν ακόμη χρεώσεις και προμήθειες άλλων εποχών και σε ορισμένες κατηγορίες λιανικής για τις οποίες τα περιθώρια μεικτού κέρδους είναι μικρά, όπως είναι τα τσιγάρα ή ο Τύπος, η χρέωση στη συναλλαγή είναι πραγματικό πρόβλημα».
Το ζήτημα αυτό, σημείωσε η υφυπουργός, το έχει θέσει επανειλημμένα το υπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες χωρίς να βρει την ανταπόκριση που θα ήθελε. Η κ. Παπανάτσιου υπογράμμισε, μάλιστα, ότι εγείρεται ζήτημα διασφάλισης των ίσων όρων ανταγωνισμού «που ενδεχομένως οφείλουν να το εξετάσουν οι αρμόδιες αρχές, όπως είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού».
Η υπομονή εξαντλείται...λένε τώρα οι «στα τέσσερα» αλλά δεν τολμούν να θίξουν τα συμφέροντα των καρτέλ νομοθετώντας.
Οι αντιπολίτευση έχει πλέον χώρο και χρόνο να τραγουδάει καθώς η ώρα της κάλπης είναι μακριά.
 «Δεν μπορεί σε μια χώρα όπου έχουν επιβληθεί capital controls, δηλαδή ελεγχόμενο σύστημα, όπου έχουν γίνει οι τράπεζες τέσσερις και δεν υπάρχει ανταγωνισμός πλέον στο τραπεζικό σύστημα, να επικαλείστε –και ειδικά εσείς, η λεγόμενη Αριστερά- τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Αν είναι δυνατόν!», είναι κάτι που ακούγεται στη βουλή …εκ του ασφαλούς.
«Για ποιον ελεύθερο ανταγωνισμό μιλάτε, όταν είναι τέσσερις οι τράπεζες με εναρμονισμένες πρακτικές μέσω της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών –μιλάμε για απολύτως εναρμονισμένες πρακτικές, δεν τις ελέγχετε- και δεν μπορείτε να παρέμβετε, δεν υπάρχει Επιτροπή Ανταγωνισμού να τις ελέγξει;», είχε ρωτήσει ο κ. Κεγκέρογλου την κ. Παπανάτσιου.
Επικοινωνιακά χειριζόμενη η κυβέρνηση το θέμα των προμηθειών, λέει ότι ασκεί πίεση στις τράπεζες γιατί με την πολιτική τους υπονομεύουν την προσπάθεια της για επέκταση τους, ώστε να έλθει στο φως μεγαλύτερο κομμάτι της παραοικονομίας για να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα φόρων.
Με πρόσχημα την εισπραξιμότητα φόρων δημιούργησαν ακόμα μία κρεμάλα σε μία χώρα την οποία βιάζουν ασύστολα γιατί ξέρουν ότι ο ραγιάς δεν μπορεί ποτέ να γίνει λαός.  

Δημοσίευση σχολίου