Κόκκινα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πήγε να «εξαερώσει» και να εξαφανίσει η Attica Bank, ρίχνοντάς τα μέσα  στον «κουβά»  των μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων που πρόκειται να τιτλοποιηθούν και να πουληθούν σε funds.
Εαν τα δάνεια αυτά περνούσαν στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων  των funds, τα δύο κόμματα θα είχαν τη δυνατότητα να διευθετήσουν "αθόρυβα" τις υποχρεώσεις τους, πληρώνοντας κάποια συμβολικά ποσά μετά από γενναίο κούρεμα.
Το παρ’ ολίγον σκάνδαλο αποκάλυψε – και εν τέλει απέτρεψε – ο αννεξάρτητος βουλευτής  Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.
«Συγνώμη, λάθος», λέει τώρα η διοίκηση της τράπεζας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αβλεψία αρμοδίων στελεχών της, που ενέταξαν τα κομματικά δάνεια  - 20 εκατ. ευρώ της  ΝΔ και 5 εκατ. του ΠΑΣΟΚ - στο χαρτοφυλάκιο των προς πώληση.
Η διοίκηση της Attica Bank έδωσε αμέσως εντολή να αφαιρεθούν αυτά τα δάνεια από το προς πώληση πακέτο απαιτήσεων 700 εκατ. ευρώ και ερευνά εσωτερικά την υπόθεση για να διαπιστώσει αν πρόκειται πράγματι για αβλεψία  και αν υπάρχουν ευθύνες.
Διευκρινίζεται πάντως ότι  το πακέτο των πωλούμενων NPLs επρόκειτο να περάσει από τελικό έλεγχο πριν  κινηθεί η διαδικασία πώλησης. Στελέχη της τράπεζας υποστηρίζουν ότι σε αυτό το τελικό «κοσκίνισμα» θα ανακαλύπτοντας τα κομματικά δάνεια και θα αφαιρούνταν  από το πακέτο.
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου