του Ασλανίδη Ματθαίου
αντί προλόγου...
Ανάμεσα στη λογική των πραγμάτων και τη σκληρή πραγματικότητα του κόσμου, όλα μπορεί να συμβούν , και το δυνατό και το αδύνατον, σε καμιά περίπτωση όμως το μεσοδιάστημα αυτό δεν είναι ο χώρος για να απολέσεις τη λογική σου, καλλιεργώντας δυνητικά εις βάρος σου, μια εχθρική πραγματικότητα.
Ζούμε για να αντιμετωπίσουμε με το λογικό την  πραγματικότητα και μάλιστα χωρίς καμιά υποχώρηση , γιατί οποιαδήποτε πραγματικότητα είναι λιγότερο επικίνδυνη , από την απατηλή εικόνα των πραγμάτων, όπως αυτή παρουσιάζεται από τα κανάλια της προπαγάνδας.
Εδώ που φτάσαμε, δεν μας ταράσσουν πια τα πράγματα, αλλά τα περί των πραγμάτων δόγματα, που μεθοδευμένα και υστερόβουλα λέγονται από ένα κυβερνητικό σύστημα, που έχει δολοφονήσει την συνείδησή του και δεν αισθάνεται καθόλου τύψεις γι' αυτά που σκέφτεται, αυτά που κάνει και αυτά που θέλει να κάνει.

Πως καταφέρατε το πρόβλημα της Βαλκανικής να το κάνετε και δικό μας , φορτώνοντας στην πλάτη μας  ιμπεριαλιστικές πολιτικές του Ν.Α.Τ.Ο. και της Ευρώπης, ένας θεός το ξέρει .
Αποτύχατε στην εξωτερική σας πολιτική και η αποτυχία σας, αφού δεν παραιτείστε, δεν έχει άλλη διέξοδο παρά μόνο την προδοσία .
Και πρόκειται περί εσχάτης προδοσίας, χωρίς να έχετε άλλοθι από τα δρώμενα εις το παρελθόν για να δικαιολογηθείτε .
 - ώ γέγονεν , γέγονεν , στο διά ταύτα ευθύνεστε - !
 Διότι επιλέξατε από το παρελθόν ως αφετηρία διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό, όχι την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992 που απέρριπτε κατηγορηματικά τον όρο Μακεδονία,  αλλά το erga omnes της Ντόρας  Μπακογιάννη που εξέφραζε υποτελώς  τον εκσυγχρονισμό του Σημίτη  και τον ενδοτισμό του πατέρα της .
Την πολιτική του ενδοτισμού και του εθνομηδενισμού επιλέξατε ως σημείο εκκίνησης, γιατί αυτό είσαστε και σ' αυτό πιστεύετε, επικαλούμενοι μια ενδιάμεση συμφωνία που μεταλλάχθηκε σε περιεχόμενο, στόχευση και ουσία, προκειμένου να βολευτείτε σήμερα, για να μας οδηγήσετε στο ξεπούλημα και την προδοσία .
Ούτε ως ρητορικό ερώτημα δεν τέθηκε στη λογική αυτής της κυβέρνησης, γιατί ένας λαός σλαβικής καταγωγής αποποιείται την ιστορία του, αναζητώντας  ταυτότητα  στο χώρο μας, την Μακεδονία;
Ποια ηγεσία πολιτική είναι δυνατό να υποβάλλει τον λαό της σ' αυτή την ιστορική εκτροπή και τον βιασμό της εθνολογικής του συνείδησης,  χωρίς να υπάρχει από πίσω ένας σχεδιασμός και μια υστεροβουλία ;
Και αν η Σκοπιανή ηγεσία από τη διαδικασία αυτή υπηρετεί τον σκοπό της ..... , τι υπηρετεί η δική μας;
Και το χειρότερο που δεν μπορεί να συλλάβει το πολιτικά αδύνατο αισθητήριο σας, η σύνθετη ονομασία, το βόρεια Μακεδονία έναντι της νότιας κατοχικής από τους Έλληνες.... γιατί εκεί θα καταλήξει , με προοπτική σε βάθος χρόνου να αναζητηθούν και τ' άλλα δυο κομμάτια της εδαφικής περιφέρειας, ανατολικό και δυτικό, προκειμένου να ολοκληρωθεί και να ιδρυθεί το Μακεδονικό κράτος .
Αυτό πάτε να υπογράψετε, την ληξιαρχική πράξη γέννησης του Μακεδονικού κράτους .
Δεν ξέρω ... αν το καταλάβατε ή ήταν μέρος της υποχρέωσής σας....., ίσως και όραμά σας .
Από την Κομιντέρν ξεκίνησε το Μακεδονικό την περίοδο του Μεσοπολέμου, όταν ο Τίτο ονόμασε το νοτιότερο ομόσπονδο κράτος της Γιουγκοσλαβίας '' Μακεδονία '' με την προτροπή του Στάλιν .
Τα παράδοξα του ψυχρού πολέμου ήτανε και αυτά θα είναι πάντα, γιατί ο πόλεμος αυτός συνεχίζεται με ζώνες επιρροής και ελέγχου , είτε με Τίτο , είτε με Ζάεφ, αρκεί Ευρώπη και Αμερική έναντι της Ρωσίας, να μπουν στα Βαλκάνια και 'μεις...... που ματώναμε ιδεολογικά εντός των τειχών μας..... , από αφελείς και διχασμένοι, καταλήξαμε προδομένοι .
Ακόμα δεν καταλάβαμε ότι σ' αυτόν τον ανελέητο ανταγωνισμό των ισχυρών που διαπραγματεύεται την νέα τάξη πραγμάτων με νέα σύνορα και νέα κράτη , μόνο την ιστορία σου δεν σέρνεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων , πολύ περισσότερο την ληξιαρχική πράξη της γέννησής σου, που είναι το όνομά σου .
Tα κρατάς αμόλυντα και παρθενικά, ειδάλλως , κινδυνεύεις να αλωθείς , χωρίς να πολιορκηθείς !
Εκεί είναι ο εθνικός κίνδυνος για την Ελλάδα και την Μακεδονία !
Αυτά κατανόησε ο Κώστας Καραμανλής στη σύνοδο του Βουκουρεστίου και πάγωσε την ιστορία με το βέτο  στο Ν.Α.Τ.Ο. , και αν για την ενέργεια αυτή μας καταδίκασε το Δικαστήριο της Χάγης, η Ελλάδα διατήρησε εν τοις πράγμασι το δικαίωμα της αντίρρησης για την ένταξη των Σκοπίων στο Ν.Α.Τ.Ο. , δικαίωμα το οποίο εσείς με τον μανδύα της αριστεράς, ξεπουλάτε .
Αυτά κατανοεί και ο νεώτερος Μητσοτάκης όταν λέει στα στελέχη του να λέτε λίγα για το Σκοπιανό, κρατώντας ο ίδιος διακριτικά αποστάσεις, τόσο από τις πολιτικές του πατέρα του όσο και της αδελφής του  .
Διότι στην τρέχουσα πολιτική όλα αναθεωρούνται και όλα αλλάζουν, αρκεί στην χάραξη της εθνικής σου γραμμής να συμφωνεί και το έθνος. Κάποιοι το αντιλήφθηκαν αυτό και κάποιοι το πολεμάνε ακόμα.
Γι' αυτό καλά θα κάνει ο νεότερος Μητσοτάκης και κατ' επέκταση η Νέα Δημοκρατία να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους ως προς το όνομα που είναι η μήτρα του αλυτρωτισμού, αφήνοντας κατά μέρος , τα επί μέρους .
Χορτάσαμε από ψέμματα και υποκρισίες και αν  θέλετε στ' αλήθεια να σταματήσει η προδοσία εδώ, είναι σαφές τι πρέπει να κάνετε ...... χωρίς κορόνες και τυμπανοκρουσίες .
Σαν πρόεδρος Δημοκρατίας έχυσε το δάκρυ της εξιλέωσης  ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής ζητώντας συγνώμη απ' όλους τους Έλληνες που δεν προνόησε τις μελλοντικές συνέπειες του κακού παρελθόντος, πράξη αυτοκριτικής ενός μεγάλου ηγέτη που συγκίνησε τον λαό με τα λόγια του ''η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική'' .
Αυτό πρέπει να έχουν σημαία αυτοί ..... που  ευάρεστα σήμερα τον αποκαλούν Εθνάρχη .
'' Το όνομα είναι η ψυχή μας '' η δήλωση του έταιρου μεγάλου ηγέτη της μεταπολίτευσης Ανδρέα Παπανδρέου.
Κανένα όνομα ή παράγωγο και προσδιορισμός με την λέξη Μακεδονία !
Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών φαίνεται.... να θυμήθηκε τον εθνάρχη, το εναπομείναν Π.Α.Σ.Ο.Κ. τι διάολο.... θυμάται από τον πολιτικό του γενάρχη ;
Ότι και να καταλογίσουμε σ' αυτούς τους μεγάλους ηγέτες , όσο και αν εξαρτημένη ήταν εκ των πραγμάτων η χώρα και πιεζόταν από το διεθνές περιβάλλον, ζήσαμε από αυτούς στιγμές έξαρσης και εθνικής υπερηφάνειας , γιατί δεν δίσταζαν να πούνε ΟΧΙ , όταν το θεωρούσαν απαραίτητο για το εθνικό συμφέρον .
Τέτοιους ηγέτες έχει ανάγκη η Ελλάδα, να οραματίζονται με ρεαλισμό και να ριψοκινδυνεύουν με ασφάλεια !
Kαι όχι πολιτικούς τυχοδιώκτες, πολιτικάντηδες και απατεώνες, που υποσχέθηκαν σε περίοδο παρακμής και οικονομικής κρίσης να πορευθούν πολιτικά στο διαφορετικό,  για να συμπορευθούν σεξουαλικά .......... με την  διαφορετικότητα !!!!

Τι άλλο να περιμένουμε από εσάς ........., ο λαός και όχι ο στρατός , πρέπει να σας τσακίσει !       

Δημοσίευση σχολίου