Το ΟΧΙ αποτελεί παρελθόν. 

Η κυβέρνηση χρειάζεται την εξουσιοδότηση της Βουλής για να διαπραγματευθεί στο κρίσιμο Eurogroup το Σάββατο 11 Ιουλίου

Σε ένα άρθρο και στα αγγλικά κατατέθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 9 Ιουλίου στη βουλή η ελληνική πρόταση, τα μέτρα της οποίας ανοίγουν τον δρόμο για την επίτευξη συμφωνίας.

Η ελληνική πρόταση έχει ήδη σταλεί στους δανειστές.
Την αποστολή της ελληνικής πρότασης επιβεβαίωσε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, J. Dijsselbloem.

Σήμερα Παρασκευή 10/7, η Βουλή θα κληθεί με βάση τις πρόνοιες του κανονισμού για τις κατεπείγουσες διαδικασίες, να τοποθετηθεί και να δώσει έως το βράδυ την εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση μέσω ψηφοφορίας.

Το κείμενο με τις ελληνικές προτάσεις αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη νομοθετική υπηρεσία της Βουλής και λίαν συντόμως θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Παράλληλα, θα εκδοθεί και Ημερήσια Διάταξη, προκειμένου σήμερα Παρασκευή με την ενεργοποίηση διατάξεων του Κανονισμού για τις κατεπείγουσες διαδικασίες, η Ολομέλεια να αποφασίσει αν εξουσιοδοτεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευθούν την πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο της ελληνικής πρότασης θα συνοδεύεται από επιστολή του πρωθυπουργού και αιτιολογική έκθεση.
Το απόγευμα της Πέμπτης η ελληνική πρόταση έλαβε την έγκριση του κυβερνητικού συμβουλίου, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση.

Κατά τις πληροφορίες, η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για τυχόν αλλαγές και διορθώσεις που μπορούν να ζητηθούν από την πλευρά των δανειστών.
Στην κυβέρνηση επικρατεί αισιοδοξία ότι εντός των ερχόμενων ωρών οριστικοποιείται η συμφωνία με τους δανειστές.


Οι προτάσεις της κυβέρνησης θα εξεταστούν διεξοδικά από τους θεσμούς μέχρι το Σάββατο το πρωί.
Στις 10 το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουλίου του 2015 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Euro Working Group, ενώ για τις 16:00 του Σαββάτου έχει συγκληθεί συνεδρίαση του Eurogroup.

nein news

Δημοσίευση σχολίου