Η μεγάλη φούσκα τρώει την μικρή.


Η διόγκωση της παγκόσμιας φούσκας είναι πλέον ορατή και το καπνογόνο που λέγεται Ελλάδα είναι αδύνατον να την κρύψει.

Οι χρηματαγορές της Κίνας βουλιάζουν με τις Κινέζικες μετοχές να έχασαν την αξία τους κατά 30% μέσα σε ένα μήνα ενώ στο χρηματιστήριο του Τόκιο η πτώση σε ποσοστό άνω του 3% σε μία ημέρα θεωρείτε θάνατος.

Το Κραχ της Κίνας με το 45% των μετοχών της να έχουν αναστείλει τις διαπραγματεύσεις τους είναι γεγονός που η οικονομική λογική το προέβλεπε.

Αλλά η Κίνα και το παγκόσμιο οικονομικό τσουνάμι δεν θα σταματήσει εδώ και να μην ξεχνάμε ότι οι φούσκες πάντα ξεκινάνε από την αγορά ακινήτων που αυτό σημαίνει ότι προσεχώς νέα επεισόδια φούσκας θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Ενώ λοιπόν αυτή η μεγάλη παρτίδα πόκερ είναι σε εξέλιξη και στην κορυφή της οικονομικής ελίτ όλα είναι γνωστά, η Ευρώπη παίζει με την Ελλάδα για τα βίτσια φασιστών που κρύβονται πίσω από κάποιον Σόιπλερ.

 Η Μέρκελ γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι σε αυτήν την σκακιέρα η Γερμανία από μόνη της σε ελάχιστο χρόνο θα είναι μία μικρή καταχρεωμένη περιφερειακή οικονομία. Γνωρίζει επίσης ότι Ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά χωρίς δασμούς είναι το μόνο αντικείμενο εκμετάλλευσης που την κρατάει ζωντανή και παρά ταύτα ...παίζει με τα σπίρτα σε μία αποθήκη καυσίμων.

Τώρα είναι η ώρα που η Ελλάδα μπορεί να ορθώσει το ανάστημα και να απαιτήσει αλλά η απαίτηση αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από ουσιαστικά μέτρα τα οποία θα έχουν ξεκάθαρο στόχο την ανασυγκρότηση και λειτουργία του παραγωγικού ιστού της χώρας, που μεθοδικά, κάποιοι φρόντισαν να αποδημήσουν όλα αυτά τα χρόνια.


Με ναυαρχίδα τον πρωτογενή τομέα η χώρα μπορεί να ξεκινήσει να παράγει και αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα δεν έγινε τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση.

nein news




Δημοσίευση σχολίου