Το ΟΧΙ πάντα δημιουργεί προβλήματα.



Όλα αυτά που ζήσαμε τούτες τις μέρες δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά ένα καλοστημένο σενάριο τρόμου που ως μόνο στόχο είχε να σπείρουν την τρομοκρατία στον πλανήτη προκειμένου να συνεχιστεί και να υλοποιηθεί ο πραγματικό στόχος της κρίσης που είναι η λεηλασία εμπράγματων αξιών κρατών και ανθρώπων.

Στην Ελλάδα το θεάρεστο σχέδιο το ξεκίνησε ο Παπανδρέου και όταν αυτός δεν μπορούσε πλέον να το συνεχίσει, την προσπάθεια ανέλαβε ο Σαμαράς.

Ο λαός έστρεψε την ελπίδα του στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα μπορούσε  να υποστηρίξει και να προωθήσει τα μέτρα που τελικά έφερε στην Ελλάδα.

Για να μπορέσει ο Τσίπρας να φέρει αυτά τα μέτρα έπρεπε να υπάρξει σχέδιο τρόμου ώστε να μετριαστεί η αντίδραση του λαού και αυτό έγινε.

Τούς πέντε μήνες της διαπραγμάτευσης ο Τσίπρας φρόντισε να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που απέμειναν στη χώρα και υλοποιώντας με χειρουργική ακρίβεια το σχέδιο που του δόθηκε, οδήγησε τη χώρα σε δημοψήφισμα ελπίζοντας ότι η τρομοκρατία θα του έδινε το πολυπόθητο ΝΑΙ.

 Όμως ο λαός δεν τρομοκρατήθηκε και αντιστάθηκε.

Παρά τον τρόμο των κλειστών τραπεζών, των απειλών και της τρομοκρατίας που ασκήθηκε από τους πάντες, ο λαός δεν υποτάχθηκε αλλά αντίθετα απάντησε με ένα τεράστιο ΟΧΙ προκαλώντας τον θαυμασμό όλων των λαών του πλανήτη.

Αυτό το ΟΧΙ ίσως τελικά ήταν κάτι που δεν το περίμενε ο Τσίπρας και η αμηχανία του φάνηκε το βράδυ της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, όπου το πρώτο που φρόντισε να κάνει ήταν η ερμηνεία του αποτελέσματος των εκλογών.

Ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα ο Τσίπρας είπε ότι η ψήφος του λαού ενισχύει την διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εντολή ρήξης, ξεχνώντας το δίλημμα που έβαλε στο λαό η ντόπια και ξένη νομενκλατούρα ότι δηλαδή το ΝΑΙ η το ΟΧΙ σημαίνει παραμονή η έξοδο από το ευρώ.

Αντί λοιπόν ο Τσίπρας να κρατήσει σαν διαπραγματευτικό χαρτί, αυτό που τα κοράκια έβαλαν σαν δίλημμα στο λαό, το έκαψε ευθύς εξ' αρχής στέλνοντας καθησυχαστικό μήνυμα στους "εταίρους"

Καμία αντ - επιχειρηματολογία δεν μπορεί να αναπτυχθεί στην προαναφερθείσα θέση γιατί κανείς δεν μπορεί να απαντήσει τι διαφορετικό θα έκανε ο Τσίπρας εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν ΝΑΙ.

Καλοστημένο σχέδιο που, ακόμα και αν δεχτούμε ότι ο Τσίπρας δεν είχε την εμπειρία να αξιολογήσει εντούτοις, κατάφερε να επιβάλει στους Έλληνες την θέληση της νέας τάξης πραγμάτων η οποία συνεχίζει να υλοποιεί αυτά που ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε στην Ελλάδα.



Δημοσίευση σχολίου