7 αλλαγές στα Capital Control με ΦΕΚ Τσακαλώτου


Νέες αλλαγές στις σχέσεις μας τις τράπεζες έρχονται μετά το χτεσινοβραδινό ΦΕΚ που εξέδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Δημοσιεύτηκε αργά χθες στο ΦΕΚ (Β’1721) απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου (Γ.Δ.Ο.Π.0001133ΕΞ2015/Χ.Π. 252/17.8.2015) με την οποία επέρχονται επτά αλλαγές στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου των capital controls.
Η απόφαση ισχύει ήδη από χθες και σύμφωνα με το περιεχόμενό της, επιτρέπεται η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό μέχρι του ποσού των 500 ευρώ μηνιαίως ενώ ειδικά για τις ανάγκες φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό δίδεται -υπό προϋποθέσεις- το δικαίωμα μεταφοράς χρημάτων που φτάνουν και στις 8.000 ευρώ (από 5.000 ευρώ που είναι σήμερα).
Το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού -χωρίς δικαίωμα ανάληψης- επιτρέπεται ειδικά για την αποπληρωμή υποχρεώσεων προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία ή ακόμη και για την εξυπηρέτηση τραπεζικού δανείου.
Με άλλη τροποποίηση, επιτρέπεται η πλήρης ή μερική αποπληρωμή δανείου όχι μόνο με μετρητά ή με έμβασμα από το εξωτερικό όπως συνέβαινε μέχρι τώρα αλλά και με χρήματα τα οποία μπορούν να προέλθουν από την εκταμίευση άλλων δανείων.
διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου