Η Amgen την Πέμπτη είπε ότι μερικοί ασθενείς με θανατηφόρα μορφή λευχαιμίας παρουσίασαν πλήρη ύφεση μετά από θεραπεία με το φάρμακο Blincyto σε ένα μέσο στάδιο κλινικών δοκιμών, αποτελέσματα που θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε ευρεία αποδοχή της πανάκριβης θεραπεία του καρκίνου.


Παρέχοντας ορισμένες πληροφορίες, η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο, δήλωσε ότι το φάρμακο, το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση του καρκίνου, επιφέρει πλήρη ύφεση ή πλήρη ύφεση με μερική αιματολογική ανάκαμψη σε έναν «κλινικά σημαντικό αριθμό των ασθενών» με υποτροπιάζουσα ή ανθεκτική θετική στο χρωμόσωμα Φιλαδέλφειας πρόδρομο Β οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.
Πλήρης ύφεση σημαίνει κανένα σημάδι καρκίνου και αποκατάσταση των κανονικών κυττάρων του αίματος. Πλήρης ύφεση με μερική αιματολογική ανάκαμψη σημαίνει ότι ο καρκίνος φαίνεται ότι έχει φύγει, αλλά ο αριθμός των κυττάρων του αίματος δεν έχει ακόμα επανέλθει σε φυσιολογικά, υγιή επίπεδα.
Το Blincyto εγκρίθηκε το Δεκέμβριο για την αρνητική μορφή του χρωμοσώματος Φιλαδέλφειας της υποτροπιάζουσας οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας. Με περίπου $178.000 για δύο κύκλους θεραπειών, το Blincyto είναι μία από τις πιο δαπανηρές θεραπείες για τον καρκίνο στον κόσμο. Η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει πιο λεπτομερή αποτελέσματα από τις δοκιμές σε μελλοντικά ιατρικά συνέδρια.
Της Έλενας Τζαλακώστα
“Πηγή: msn.com

Δημοσίευση σχολίου