Με το κόμμα "Λαϊκή Ενότητα" θα δώσει τη μάχη της κάλπης η Ζωή Κωνσταντοπούλου σύμφωνα με δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.
Η μορφή συνεργασίας θα ανακοινωθεί σύντομε είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ενώ σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος που ακόμα και οι "συστημικές" δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα του ποσοστά πάνω από 6%.
Για τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι είναι ο κομιστής του τρίτου μνημονίου, ενώ σχολίασε και τις επιθέσεις που δέχτηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας πως «κινήθηκε με θεσμικό και δημοκρατικό τρόπο, υπηρετώντας τον Κανονισμό και το Σύνταγμα, τα οποία οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν καταστήσει κουρελόχαρτο.
Επίσης, έκανε λόγο για «μνημονιακή δικτατορία», καταγγέλλοντας πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει άλλος νόμος εκτός από το μνημόνιο. «Δεν έχουμε ούτε Σύνταγμα, ούτε κανονισμό της Βουλής, υπάρχει μόνο το μνημόνιο» είπε με νόημα, για χάρη του οποίου η δημοκρατία έχει ακυρωθεί και πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.
Στο ερώτημα αν θα συνεργαστεί με τον Γιάνη Βαρουφάκη και αν έχει επικοινωνήσει με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε πως δεν φαίνεται συνεργασία σε αυτή τη φάση, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του.
Αναφερόμενος στην επτάμηνη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξε πως ήταν αντιφατική, γεμάτη παλινωδίες και χωρίς στόχευση, ενώ η κυβέρνηση δεν διέθετε εναλλακτικό σχέδιο, πράγματα τόνιζε όλη την προηγούμενη περίοδο στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα. Απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν πως θέλει μνημόνιο με δραχμή, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αυτά είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις, το μνημόνιο είναι το ίδιο το ευρώ».
«Όσο η Ελλάδα θα είναι στην ευρωζώνη, θα ζει με το μνημόνιο», τόνισε ο ίδιος.
Αναφορικά με τις αιτιάσεις του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπεσε εκ των έσω, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεν έπεσε, αλλά παραιτήθηκε. Κανείς δεν την έριξε, απλά δεν τόλμησε να πάει στην Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης».


Δημοσίευση σχολίου