Αν και η απόφαση πάρθηκε και θα είναι υποψήφιος για την προεδρεία της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εντούτοις και προκειμένου να υπάρξει η ανάλογη δυναμική, θα γίνει και η συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή σήμερα το απόγευμα.


Mετά τη συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή, ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει επικοινωνία και με τον Αντώνη Σαμαρά και η επιτελείς του Μεϊμαράκη αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να μην κατέβει υποψήφιος ο Μεϊμαράκης χωρίς την στήριξη του Σαμαρά.
Μπαρούφες όλα τα παραπάνω και η αλήθεια είναι ότι τα δύο στρατόπεδα, Καραμανλή - Μητσοτάκη, έχουν στηθεί και γύρω τους θα κινούνται όλοι οι βαρωνίσκοι της ΝΔ.
Ένας θα είναι ο υποψήφιος του "Καραμανλικού Βαρωνισμού" και ο Κυριάκος θα εκπροσωπήσει την οικογένεια Μητσοτάκη.
Ο Σαμαράς είναι αναλώσιμος δούρειος ίππος των Καραμανλήδων, όπως ήταν και την εποχή  που έκανε την πολιτική άνοιξη.
Το μόνο πρόβλημα στην παρούσα φάση είναι οι Φασίστες της ΝΔ και κυρίως οι Βορίδης, Γεωργιάδης τους οποίους το Καραμανλικό μπλοκ τους θέλει εκτός ΝΔ η στο "ψυγείο", πράγμα που δυσκολεύει την οικογένεια των φασιστών της ΝΔ, αλλά και τον Σαμαρά ο οποίος, έχοντας ίδιες καταβολές, τους αγκάλιασε με "στοργή".
Οι τύποι αυτοί είναι εκτεθειμένοι γιατί, όπως όλοι γνωρίζουν, τον κάθε Σαμαρά μπορείς να τον βρίζεις όσο θέλεις αλλά τους Καραμανλήδες ποτέ. Όμως, ιδικά ο Γεωργιάδης, εκτός από τον Σαμαρά πέρασε και τους Καραμανλήδες "γενιές 14" σαν βουλευτής του Καρατζαφέρη.

 Πέραν τον παρασκηνιακών εκτιμήσεων το τυπικό μέρος θα κινηθεί όπως ορίζουν τα πράγματα και έτσι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος υπό την προεδρία του Ανδρέα Παπαμιμίκου, οπότε θα ανοίξει και επισήμως η προεκλογική διαδικασία. Θα οριστούν τα χρονοδιαγράμματα κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και να συζητηθούν τα διαδικαστικά.
Βασική προϋπόθεση για να οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα κάθε ενδιαφερόμενου για τη διεκδίκηση της προεδρίας στελέχους είναι η συγκέντρωση 50 υπογραφών από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ή του 1/10 των μελών του προηγούμενου τακτικού Συνεδρίου.

Δημοσίευση σχολίου