Πλήρης ήταν η κάλυψη που παρείχε στους υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας, Γιώργο Σταθάκη και Αλέκο Φλαμπουράρη, για το μείζον ζήτημα με τα... προβληματικά πόθεν έσχες, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή, επιχειρώντας να κλείσει άρον άρον ένα θέμα που ταλανίζει τη συγκυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 24ωρα.


"Δεν έχετε βρει κανένα στοιχείο, που να δείχνει διαφθορά. Στο σπίτι του κρεμασμένου μη μιλάτε για σχοινί. Μην ψάχνετε διαφθορά στην Αριστερά. Θέλω να επαναλάβω ότι αυτή η κυβέρνηση δε θα βάλει πλάτες στη διαφθορά και στη διαπλοκή. Κανείς δε θα μείνει στο απυρόβλητο. Ούτε υπουργός, αν υπάρχουν στοιχεία, ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε βουλευτής, ούτε επιχειρηματίας.
Να μιλήσουμε για το ένα εκατομμύριο του κ. Τσουκάτου κύριοι του ΠΑΣΟΚ; Δε θα ξεχαστεί τίποτα και για κανέναν. Να μιλάμε με στοιχεία όχι με εικασίες. Και να έχετε υπόψιν σας το εξής, μην με προκαλείτε. Δημιουργήθηκε θέμα γιατί ένας νεοεκλεγείς υπουργός έκανε ατελή δήλωση και διόρθωσε”, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πρώτο πακέτο των προαπαιτουμένων.
"Αυτή τη φορά θα κυβερνήσουμε και δε θα χαριστούμε σε κανέναν. Αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαού. Θέλω να σας ανακοινώσω ότι αν κάποιοι νόμιζαν ότι επειδή τελειώνει ο χρόνος θα γλιτώσουν τον έλεγχο σήμερα καταθέτουμε τροπολογία που παίρνουν παράταση όλες οι μεγάλες υποθέσεις, και αυτές των λιστών. Όλοι θα ελεγχθούν κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, στρέφοντας τα βέλη του εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που λένε "όχι” στο σχέδιο νόμου με τα πρώτα μέτρα της νέας συμφωνίας Αθήνας-πιστωτών. 
"Πληροφορήθηκα τις τοποθετήσεις. Ο επικοινωνιακός ορυμαγδός για νέα μέτρα διαψεύστηκε. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, υπάρχουν δύσκολα μέτρα τα οποία γνωρίζαμε. Τα γνωρίζατε συνάδελφοι της Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ του Ποταμιού που γνωρίζατε όταν ψηφίζατε τη συμφωνία. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την ανακεφαλαιοποίηση μέσα στο 2015, συνεχίζοντας τη διαπραγμάτευση εκεί που υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα. Πρέπει να αποφασίσεις που θα στοχεύσεις. Να μη βάζεις παντού κόκκινες γραμμές”, σημείωσε, στην ομιλία του, ο κ. Τσίπρας και στράφηκε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. "Ο λαός έχει μνήμη. Επί επτά μήνες διεκδικούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μία καλύτερη συμφωνία και μας κατηγορούσατε ότι καθυστερούμε. Εσείς ήσασταν αυτοί που κάνατε καμπάνια υπέρ μίας χειρότερης συμφωνίας. Εσείς ψηφίσατε τη συμφωνία τον Αύγουστο και αρνείστε να ψηφίσετε τα μέτρα που τη συνοδεύουν. Τι παριστάνετε σήμερα; Τους αντιμνημονιακούς; Εμείς φτάσαμε στα άκρα. Πήραμε ό,τι ήταν εφικτό να κερδηθεί προς όφελος του λαού. Δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Ο λαός αποφάσισε ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία. Η λαϊκή ετυμηγορία πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους”, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, που ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αναθεώρησε τη σύμβαση παραχώρησης στον ΟΛΠ. "Θα κρατήσουμε το μέτωπο της Δραπετσώνας για να γίνει μέτωπο πολιτισμού. Μας έστειλαν εδώ οι κάτοικοι όλων των λαϊκών περιοχών. Αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετούμε”, ανέφερε.
"Πηγή:capital.gr"


Δημοσίευση σχολίου