Η εντολή των δανειστών προς τον Τσίπρα είναι σαφής και δεν επιδέχεται παρερμηνείες.


"Εντέλλεσαι να περάσεις το ασφαλιστικό με την μεγαλύτερη πλειοψηφία".
Ο Τσίπρας με την διαταγή στο χέρι κάνει τα αδύνατα δυνατά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από σήμερα βάζει στο τραπέζι και το σχέδιο της απειλής προς την κοινοβουλευτική του ομάδα για να περιορίσει τις διαρροές.
Από το Μαξίμου "διέρρευσε" ότι το νομοσχέδιο θα περάσει έστω και με 120 βουλευτές και όποιος δεν αντέχει να παραδώσει την έδρα, διαφορετικά θα πάω σε εκλογές.
Αυτή είναι η τελευταία διαρροή προκειμένου να εκβιάσει την ψήφο της κοινοβουλευτικής του ομάδας.
Η δυσκολία στην οποία βρίσκεται ο Τσίπρας φαίνεται από την πίεση που του ασκούν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι με τις δηλώσεις τους, οι οποίες στόχο έχουν να ενισχύσουν την διαπραγματευτική τους ισχύ, για συμμετοχή στην οικουμενική που προετοιμάζουν.
Ο Τσίπρας ευελπιστεί ότι με την ΝΔ δεν θα έχει πρόβλημα παρά του ότι δεν εκλέχτηκε ακόμα αρχηγός γιατί το σύνολο του κεντροδεξιού χώρου θα υποκύψει στις πιέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, ακόμα και αν χρειαστεί να απέχουν για να περάσει το νομοσχέδιο με 120 ψήφους.
Ο Βασλίλης Λεβέντης παρά του ότι ξεκάθαρα δήλωσε ότι είναι Γερμανοτσολιάς, δεν παύει να είναι απρόβλεπτος και πιθανόν θα είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του.
Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες όμως το νομοσχέδιο, θάνατος για το ασφαλιστικό στη χώρα μας, θα περάσει έστω και με 120 πουλημένους που υπάρχουν κατ' ελάχιστο στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.      


Δημοσίευση σχολίου