To παρασκήνιο της παραίτησης Γαβριήλ...

Την πόρτα της εξόδου από το βουλευτικό αξίωμα, αλλά και την πολιτική σκηνή -για την ώρα τουλάχιστον- όπως λέει ο ίδιος, επέλεξε τελικά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.



Είναι βέβαιο ότι δεν είναι όλοι Τσίπρας και αυτό απέδειξε και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ό οποίος από το καλοκαίρι εκδήλωσε την διαφωνία  του με τον Τσίπρα και την συμφωνία της 12ης Ιουλίου.
Ο ίδιος τότε εκδήλωσε τις διαφωνίες του και μάλιστα είχε διαρεύσει ότι δεν θα ήταν υποψήφιος στις εκλογές.
Σήμερα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει  ότι: «Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο», διασκεδάζοντας τις φήμες ότι επιδιώκει να καταστεί «δελφίνος» το επόμενο διάστημα.
 Ωστόσο, δεδομένου του νεαρού της ηλικίας του, η κίνηση αυτή αφήνει περιθώρια επανόδου του στο μέλλον χωρίς τα βάρη της μνημονιακής πολιτικής.
Στο άκουσμα της είδησης ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης παραιτείται και δεν προτίθεται να παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία, έσπευσε να του στείλει μήνυμα. Μέσω...
Τwitter η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Δεν είναι σύνθημα, είναι δέσμευση αξιοπρέπειας, υπόθεση συνέπειας. Γαβριήλ, καταψήφισε, μην παραιτηθείς» είναι το μήνυμα.
Ο Τσίπρας είναι πατροκτόνος της αριστεράς και όσων τον στήριξαν σε ένα πλαίσιο αρχών που υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να ζητείται η παραίτηση από όποιον αντιστέκεται στα κοινωνιοκτόνα μέτρα και την παράδοση των σπιτιών στους τραπεζίτες, είναι η επικρατούσα άποψη στις δυνάμεις της αριστεράς που στήριξαν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ.
Την στήριξή τους, στον Σακελλαρίδη εκφράζουν πολλά των νυν και πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Τάσος Κορωνάκης κοινοποίησε στο διαδίκτυο τη δήλωση παραίτησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, με την Ηρώ Διώτη να δηλώνει αμέσως πως της... αρέσει, πατώντας like.
Ο κ. Σακελλαρίδης, ο οποίος είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη από την κίνηση των «53», που διασπάστηκε κατά τη... διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόταν πολύ κοντά με τον πρώην γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κορωνάκη και την Ηρώ Διώτη.
Οι εξελίξεις στους ΑΝΕΛ είναι επίσης δυσάρεστες για τον Π. Καμμένο καθώς ο Νικολόπουλος αρνείται, δικαιολογημένα, να παραδώσει την έδρα.
Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ καλεί τον Νικολόπουλο να παραδώσει την έδρα, επικαλούμενη τον …ελληνικό λαό.
Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ για τον κ. Νικολόπουλο και η επίκληση του "λαού" προκαλεί την κοινωνία καθώς η ύπαρξη του συγκεκριμένου κόμματος οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην υιοθέτηση αντιμνημονιακής πολιτικής και κατά συνέπεια αν ένας λιποτάκτησε από αρχές και αξίες είναι ο ίδιος ο Π. Καμμένος και κανείς άλλος.
Η ανακοίνωση από τους ΑΝΕΛ:
«Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα.

Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του»...


Δημοσίευση σχολίου