Τι αναφέρει η Wahington Post. Τι λέει ο Γάλλος Εισαγελέας. Έτοιμη να δράσει η ομάδα που εξουδετερώθηκε στο Σεν Ντενί, μετά απο 7ώρη "μάχη" με τους αστυνομικούς.

Νεκρός είναι ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα "The Washington Post", επικαλούμενη δύο στελέχη υπηρεσιών πληροφοριών, χωρίς ωστόσο να αναφέρει λεπτομέρειες ή να δίνει άλλες πληροφορίες.

Ωστόσο, σε ανακοινώσεις του το βράδυ της Τετάρτης, ο Γάλλος εισαγγελέας, δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία, αρκέστηκε μόνο να πει ότι ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, όπως και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, δεν είναι μεταξύ των ατόμων που συνελήφθησαν μετά την πρωινή "μάχη" στο Σεν Ντενί.


Αποκάλυψε πάντως ότι οι εν λόγω δύο καταζητούμενοι κι ακόμη ένας φερόμενος ως συνεργός τους, ήταν οι στόχοι της επιχείρησης στο Σεν Ντενί, στο διαμέρισμα που εθεωρείτο ως το κρησφύγετο του "εγκέφαλου".
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, στον 7ώρο πόλεμο μεταξύ των αστυνομικών και ομάδας τρομοκρατών στο Σεν Ντενί το πρωί της Τετάρτης, εξουδετερώθηκε "μια κυψέλη τρομοκρατών, η οποία ήταν έτοιμη να δράσει εκ νέου", με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι είχαν ως στόχο χτυπήματα όχι μόνο τη Γαλλία αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τον Γάλλο Εισαγγελέα, αντηλλάγησαν πάνω απο 5.000 σφαίρες μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και τρομοκρατών, πριν μια γυναίκα εξ αυτών πυροδοτήσει πυρομαχικά και ανατιναχθεί, ενώ συνολικά οι νεκροί απο την επιχείρηση είναι τελικώς τρεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα είχε δεσμούς αίματος με τον "εγκέφαλο", ενώ ακόμη δεν είναι γνωστή, ούτε στις αρχές σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η ταυτότητα των νεκρών, όπως και πολλών εκ των συλληφθέντων.
Ο μίτος άρχισε να ξετυλίγεται, όπως επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας, απο ένα κινητό που βρέθηκε πεταμένο στο Μπατακλάν και στο οποίο εντοπίστηκε ένα sms που έγραφε "ΟΚ, ξεκινάμε", δείγμα προφανώς της συντονισμένης επίθεσης σε διάφορα σημεία του Παρισιού.
Απο τις ανακοινώσεις του εισαγγελέα προκύπτει ακόμη ότι μια μεγάλη ομάδα των τρομοκρατών πήγε στο Παρίσι απο το Βέλγιο, χρησιμοποιώντας τρία νοικιασμένα αυτοκίνητα, μόλις μια ημέρα πριν από τις επιθέσεις, ήτοι την Πέμπτη. Όλα αυτά την ώρα που ο ISIS εκτοξεύει νέες απειλές για επιθέσεις στο Παρίσι.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι και ο διαδικτυακός πόλεμος, μετά την απάντηση του ISIS στους Anonymous, οι οποίοι έχουν ήδη "χακάρει" χιλιάδες λογαριασμούς μελών του Ισλαμικού Κράτους.
Εν τω μεταξύ το απόγευμα, ο Γάλλος Φρανσουά Ολάντ επισκέφθηκε την βάση των αστυνομικών που επιχείρησαν το πρωί στο Σεντ Ντενί, την "γειτονιά των τρομοκρατών" όπως είναι γνωστή.

Στο προάστιο, το οποίο αστυνομοκρατείται, προκλήθηκε νέα αναστάτωση απο έκρηξη, λίγο μετά τις 20:00 ώρα Ελλάδος.

"Πηγή:antenna.gr"

Δημοσίευση σχολίου