Την Κυριακή ανοίγουν οι κάλπες στην ΝΔ και ένα καινούργιο "πουλάκι τσίου" θα οριστεί αρχηγός  σε ένα από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν για 40 χρόνια και ρήμαξαν την Ελλάδα.

Ο νέος αρχηγός θα εκλεγεί μετά από μία ανούσια μακρά προεκλογική περίοδο, κατά την διάρκεια της οποίας νικητής φαίνεται πως θα είναι η αδιαφορία.

Οι μηχανισμοί και οι βαρόνοι φρόντισαν και αυτήν τη φορά για την επόμενη μέρα, αλλά είχαν απώλειες που θα αναδειχθούν στην πορεία, ανεξάρτητα από το ποιος θα κυριαρχήσει.

 Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρία e-voice   για λογαριασμό του «Eλεύθερου Τύπου» δείχνει μάχη ανάμεσα στον νυν πρόεδρο της ΝΔ και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι υποψήφιοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας στις κεντρικές ομιλίες τους κάλεσαν τους πολίτες σε μαζική προσέλευση στις κάλπες της προσεχούς Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η μικρή συμμετοχή θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.

Όσα προαναφέρθηκαν είναι αυτά που φαίνονται, όμως πίσω από την κουρτίνα δόθηκε η πραγματική μάχη και ο "νυν υπέρ πάντων αγών"

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο σχεδιασμός για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ξεκίνησε, από όλες τις φατρίες του κόμματος, την περίοδο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Ήταν γνωστό ότι ο Τσίπρας δεν θα ψήφιζε κανέναν για πρόεδρο δημοκρατίας και ότι η χώρα θα οδηγούνταν σε εκλογές.
Ήταν επίσης γνωστό ότι ο Σαμαράς θα έχανε και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, πράγμα που έγινε, όπως επίσης ήταν γνωστό ότι μετά την ήττα του θα έκαμνε προσπάθεια να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ, γιατί πίστευε ότι ο Τσίπρας θα έπεφτε τον Μάϊο και θα γινόταν ξανά εκλογές.

Η ομάδα Σαμαρά, όπως και ο ίδιος, δεν έχει καμία σχέση με την ΝΔ αλλά είναι φασίστες που εισχώρησαν στη ΝΔ όπως ανάλογα εισχώρησαν και η φασίστες του Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ. Αυτοί λάμβαναν και λαμβάνουν εντολές από τα ίδια κέντρα και έτσι ερμηνεύεται η αγαστή συνεργασία της πολιτικής άνοιξης πρώτα και της ΝΔ του Σαμαρά με το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και του Βενιζέλου στη συνέχεια.

Την ομάδα Σαμαρά απαρτίζουν ως πρωταγωνιστές οι Σαμαράς-Βορίδης-Γεωργιάδης και το κρυφό τους χαρτί ήταν και είναι ο Τζιτζικώστας.

Η προώθηση Τζιτζικώστα έγινε απο τον Σαμαρά ο οποίος "έφερε τα πάνω κάτω" για να τον κάνει περιφερειάρχη. Ο λόγος που δεν του έδωσε το χρίσμα στις εκλογές και έβγαλε τον βλάκα τον Ιωαννίδη μπροστά, ήταν γιατί δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση ο Τζιτζικώστας να χρεωθεί την πολιτική Σαμαρά, αλλά έπρεπε να παρουσιαστεί στον λαό ως αντάρτης. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Τζιτζι πήρε το 70% στις περιφερειακές εκλογές, τη στιγμή που στις βουλευτικές δεν κατάφερε ούτε να εκλεγεί βουλευτής. Ας μην ξεχνάμε και τον ακροδεξιό Καμμένο ο οποίος έλαβε εντολή να στηρίξει τον ομοϊδεάτη του Τζιτζικώστα.  

Τώρα που ήρθε η ώρα αντικατάστασης αρχηγού στην ΝΔ, ο Σαμαράς τάχθηκε ξεκάθαρα με τον Τζιτζικώστα όπως και ο Βορίδης, ενώ ο Γεωργιάδης έλαβε εντολή να κατέβει υποψήφιος γιατί είναι λαγός και ο ρόλος του θα φανεί, ιδιαίτερα εάν υπάρξει δεύτερος γύρος. Η φασίστες ποτέ δεν διασπώνται και όταν το κάνουν είναι μόνο για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη για να προωθήσουν τους αφανείς παίκτες τους.

4ο Ράιχ δηλώνει η παρουσία αυτών των τύπων μέσα στη ΝΔ με τους Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη να παίζουν ο καθένας το δικό του παιχνίδι για την μετά Τσίπρα εποχή και τότε θα δοθεί η πραγματική μάχη για την ηγεσία του κεντροδεξιού χώρου.

Οι παίκτες είναι έτοιμοι και περιμένουν το σφύριγμα, η δεν μαμά Ελλάς θα υποδεχτεί μετά Βαΐων και κλάδων τον σπόρο του Καραμανλισμού και Μητσοτακισμού που θα εμφανιστεί ως "εθνοσωτήριος σπόρος".

Στην παρούσα φάση Καραμανλήδες και Μητσοτάκηδες συντάσσονται με τον Μεϊμαράκη για να διαλύσουν τους επίδοξους μνηστήρες, αλλά και γιατί θέλουν να έχουν πρόταση αρχηγού ο οποίος θα είναι καθαρός και δεν θα έχει εμπλοκή με τα μνημόνια.

Τέτοιοι σπόροι εκκολάφτηκαν και είναι ο Καραμανλής του Αχιλλέα και ο Μπακογιάννης της Ντόρας, ο οποίος είναι και απαλλαγμένος από το όνομα Μητσοτάκης.
Δείτε επίσης.

Ρόλο αντ' αυτού ονειρεύεται ο Σαμαράς και στηρίζει Τζιτζικώστα.

H Φασιστική πτέρυγα της ΝΔ δεν βλέπει με κακό μάτι το άνοιγμα στο κέντρο και απειλεί με διάσπαση.


Δημοσίευση σχολίου